INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Știri Locale

22291070_10210237327866764_838236708_o.jpg
Trei mineri au fost prinși sub pământ, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat, alţi opt angajaţi reuşind să iasă la timp. Accidentul a avut loc joi după-amiază, iar potrivit informațiilor surparea s-a produs pe o lungime de 10 metri. În zonă au fost trimise şi două elicoptere SMURD, iar mai mulţi salvatori minieri au intervenit pentru scoaterea victimelor de sub pământ.
parada.jpg
Orașul Petrila, cel mai estic din Valea Jiului, este încărcat de tradiție de o rară stabilitate și trăinicie în timp, dată de existența comunității momârlanilor - băștinași pe aceste meleaguri. Tradiția și folclorul sunt la loc de cinste pentru întreaga comunitate de aceea, petrilenii reușesc să se prezinte așa cum se cuvine, de fiecare dată când au această ocazie, demonstrând că într-adevăr momârlanii sunt gazde bune.
primaria-petrila.jpeg
Orașul Petrila în parteneriat cu Ambient Logistics SRL și Organizația "Salvați Copiii" - filiala Hunedoara anunță consultarea publică ce va avea loc în data de 6 octombrie 2017, la sediul Primăriei Orașului Petrila, începând cu ora 15,00.
DSC_0580.JPG
În activitatea de zi cu zi a operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului, salariații noștri depun eforturi pentru ca soluționarea prblemeleor care apar în activitatea curentă să fie rezolvate rapid, dar și pentru ca dezvoltarea societății comerciale Apa Serv Valea Jiului să se mențină în ritmul susținut, derulat în ultimii ani prin aportul întregului colectiv.
IMG-20170929-WA0002.jpg
Operatorul de apă şi canal din Sibiu a organizat, la finalul acestei săptămâni, o întalnire de lucru a Comiterului Teritorial Olt-Jiu din cadrul Asociaţiei Române a Apei, la care au participat directori ai companiilor de apă si canal, reprezentanţi ai bazinelor hidrografice din cadrul Apelor Romane, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Fondurilor Europene.
consultare-publica-gal-petrila.jpg
În cadrul proiectului "Sprijin pregătitor pentru înfiinţare G.A.L. (Grupul de Acțiune Locală) Petrila şi elaborare S.D.L. (Strategii de Dezvoltare Locală)", în sala de ședințe a Primăriei Orașului Petrila a avut loc joi, 28 septembrie, cea de-a doua dezbatere publică în cadrul căreia edilii au dorit să afle care sunt principalele nevoi și probleme cu care se confruntă cetățenii, iar apoi să identifice soluțiile pentru rezolvarea acestora.
asfalt dn7a.jpg
În aceste zile se lucrează chiar pe teritoriul administrativ al județului Hunedoara, DN 7A fiind șoseaua care leagă Valea Jiului de județul Vâlcea, prin Obârșia Lotrului - Voineasa, de unde se poate face legătura și cu cea mai înaltă șosea a României, Transalpina.
sedinta.jpg
Opt proiecte de hotărâre sunt incluse pe ordinea de zi a ședinței ordinare de la Petrila. Ședința va avea loc în data de 29 septembrie, de la ora 14:00, în sala de ședințe a Casei de Cultură "Ladislau Schmitd" din localitate.
apa-robinet.jpg
Apa Serv Valea Jiului S.A Petroşani anunţă restricţii în furnizarea apei potabile pentru joi, 28.09.2017 în orașele Petrila și Vulcan, după cum urmează:
zilele-orasului.jpg
Trei zile de sărbătoare sunt pregătite să se desfășoare în cel mai estic oraș al Văii Jiului, Petrila. Sfârșitul acestei săptămâni este dedicat acțiunilor cultural-artistice și sportive reunite sub egida "Zilele Orașului Petrila", unde nu vor lipsi concursurile sportive, muzica și voia bună.
primaria-petrila.jpeg
Oamenii sunt în prim-plan pentru edilii de la Petrila. În acest sens autoritățile locale de la Petrila au demarat un proiect denumit "Sprijin pregătitor pentru înfiinţare G.A.L. (Grupul de Acțiune Locală) Petrila şi elaborare S.D.L. (Strategie de Dezvoltare Locală)".
meteo-anm.png
În intervalul 21 septembrie – 22 septembrie, vremea va continua să se răcească în toată țara, devenind rece pentru această perioadă cu precădere în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi mixte.
mircea-andras.jpg
Cu ocazia celebrării ”Zilei Europene a limbilor straine” Asociația Culturală "Les Amis De La France"‎ vă așteaptă să participați la dezbaterea cu tema ”Plurilingvismul”.
1-asfalt.jpg
Orașul Petrila deține supremația în ceea ce privește lucrările de asfaltare a tuturor străzilor și ulițelor aflate pe teritoriul administrativ. Calci pe asfalt pe unde nu te aştepţi, spre deosebire de celelalte oraşe din Valea Jiului, unde sunt aşteptări mai mari, iar lucrurile nu se opresc aici.
zona-tunel.jpg
Edilii de la Petrila au în vedere construirea unui pod nou peste râul Jiul de Est, necesar pentru a face legătura între strada Republicii, șosea care este acum singura stradă principală a orașului și șoseaua de centură sau drumul tehnologic, așa cum mai este cunoscut.
festival.jpg
Spectacolul concurs "Momârlanii gazde bune!", ajuns iată la ediția cu numărul patru, desfășurat la Petrila în organizarea Ansamblului folcloric "Junii Petrileni", în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Orașului Petrila și cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, aduce Petrila pe scena culturală la nivel național.
3scoli.jpg
Noul an școlar a început astăzi și la Petrila, acolo unde festivitățile organizate la școlile și grădinițele din oraș, dar și la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși”, au fost onorate și de prezența primarului orașului Petrila, Vasile Jurca.
copii-defavorizati-la-mare-620x264.jpg
Mihai Căldăraru, preşedintele Asociaţiei MicNews, nu este la prima acţiune de ajutorare a copiilor defavorizaţi. Crescut el însuşi în diferite orfelinate din Bucureşti, Mihai s-a gândit să ofere o tabăra la mare unor copii care nu au văzut niciodată marea. Demersul lui a determinat mai mulţi oameni de bine să vină în ajutorul acestor copii.
mircea-andras.jpg
"Opriți lumea, vreau să cobor!" - Mircea Andraș (Petrila, 8 septembrie 1948 - 26 noiembrie 2010)

Aduceţi-mi mai proaspete lumini
şi o tăcere grea, pe-această larmă,
aduceţi-mi cununa mea de spini,
surâsul ei ca un piron în palmă!
21533701_10210060803373762_1065938307_o.jpg
Într-o zi sfântă a Calendarului Creștin Ortodox, Nașterea Maicii Domnului, administrația de la Petrila a ales să își felicite vârstele de aur, vârstnicii din localitate fiind premiați cu bani și diplome acordate în semn de recunoaștere a meritelor dumnealor pentru o viață petrecută în taina sfântă a căsniciei.
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one