INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Taxa auto 2018 - Începând cu luna ianuarie 2018, taxele de mediu sunt restituite pe cale administrativă

timbru-mediu.jpg
Taxele auto plătite de români în trecut sunt restituite acestora începând din ianuarie 2018, prin intermediul unei proceduri administrative noi.
Practic, potrivit normelor stabilite anul trecut, cererile de restituire pot fi transmise deja la organele fiscale competente, iar data-limită de depunere este 31 august 2018. Proprietarii de mașini vor primi înapoi banii achitați, mai exact, pentru taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu.

Românii pot cere, în sfârșit, restituirea taxelor auto pe cale administrativă, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule. Actul normativ este în vigoare de la 7 august 2017.
Beneficiarii acestei ordonanțe sunt contribuabilii care au achitat respectivele taxe și care nu au și-au primit banii înapoi până la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă. Ei trebuie să ceară în scris organului fiscal competent, până la 31 august 2018, sub sancțiunea decăderii, restituirea sumelor achitate și a dobânzilor aferente acestora (de la data perceperii și până la data primirii), arată specialiștii în legislație online - avocatnet.ro

"Dreptul contribuabililor prevăzuți la alin. (1) (adică cei menționați mai sus - n. red.) de a cere restituirea se naște la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa (...) cererile de restituire se depun, sub sancțiunea decăderii, până la 31 august 2018", scrie, mai exact, în actul normativ.
Cererile de restituire trebuie depuse la organele fiscale competente (structurile de specialitate din cadrul Fiscului cu atribuții de administrare a creanțelor fiscale, inclusiv unitățile subordonate lor) și trebuie însoțite (în original/copie) de documentul doveditor (dacă mai există) al taxei speciale, taxei pe poluare, taxei pentru emisiile poluante sau timbrului de mediu, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății. Pe lângă aceste documente, proprietarii de mașini trebuie să depună și copiile cărții de identitate a mașinii și certificatului de înmatriculare.

Restituirea sumelor se realizează, în baza deciziilor emise de organul fiscal central competent, astfel:

- pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018;
- pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Dacă nu sunt de acord cu decizia emisă de organul fiscal privind restituirea banilor, contribuabilii pot să le conteste în 45 de zile de la comunicare. Mai departe, dacă nu sunt de acord nici cu soluționarea contestațiilor, cei interesați pot să intenteze acțiune în instanța de contencios administrativ.

Important! Potrivit ordonanței, dacă aceste taxe au fost plătite de societățile de leasing, cererea de restituire trebuie făcută de către proprietarii care au cumpărat mașinile prin leasing (financiar).

Citând aceeași sursă aflăm că, acum nu mult timp, timbrul de mediu a fost declarat parțial ilegal de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, iar decizia este obligatorie pentru statul român. Apoi a urmat eliminarea timbrului din legislație, la 1 februarie 2017, iar acum încep restituirile.
Aflați mai multe detalii despre legislația în acest domeniu - AICI
Simona Voiculescu - Redactor-șef adjunct, avocatnet.ro
Info Petrila - Comunicate
03.01.18 22:36
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one