INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Soluții pentru accesarea fondurilor europene la ”Seminarul pentru operatorii de apă-canal din România” de la Petroșani

apa1.JPG
Directorii generali ai companiilor de apă și canalizare din aproape întreaga țară, împreună cu o serie de specialiști în domeniul implementării de programe europene POIM au fost, la finele săptămânii trecute, oaspeți ai Apa Serv Valea Jiului, cu ocazia desfășurării la Petroșani a unui important seminar de informare privind accesarea și utilizarea fondurilor europene în extinderea, reabilitarea și modernizarea rețelelor publice de apă și canalizare din România.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Română a Apei – Comitetul Teritorial Olt - Jiu împreună cu Apa Serv Valea Jiului, operatorul local al serviciilor de alimentare cu apă și canalizare de la Petroșani.

Decizia Asociației Române a Apei de a derula la Petroșani această importantă întâlnire de lucru, care a vizat identificarea soluțiilor care trebuiesc adoptate de operatorii locali și regionali de apă și canalizare pentru a întocmi proiecte eligibile pentru finanțare europeană prin POIM dar și măsurile ce trebuie luate pentru implementarea corectă și eficientă a acestora, vine și ca urmare a faptului că Apa Serv Valea Jiului este primul operator din România care a semnat deja un contract de finanțare pe fonduri POIM, urmând ca, începând cu acest an, să derulare investiții de circa 90 de milioane de euro în toate localitățile din Valea Jiului.

De altfel, participanții au apreciat în mod deosebit explicațiile și recomandările făcute de echipa de proiecte a  Apa Serv Valea Jiului și a Șefului Departamentului Dezvoltare al operatorului de apă-canal de la Petroșani, ing. Monica Tarcea în ceea ce privește gestionarea de programe europene de investiții n domeniu.

”La nivel național, Apa Serv Valea Jiului a devenit deja un exemplu de bune practici în domeniul accesării și utilizării fondurilor europene pentru implementarea unor proiecte care au ca scop extinderea, reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare, a stațiilor de tratare și a celor de epurare a apelor uzate. Desigur că ne face plăcere să le putem împărtăși colegilor din țară din experiența noastră, așa cum eu cred că din schimbul de idei și de experiență pe care l-am avut, dar și din dialogul cu factorii responsabili în derularea de fonduri europene în România, vom avea cu toții de câștigat, iar experiența acumulată ne va fi de folos atât în ceea ce privește accesarea de către România a banilor europeni pe POIM, cât și în implemenetarea și derularea proiectelor câștigate cu maximă eficiență, astfel încât greșelile care ar putea genera aplicarea de corecții financiare din partea UE să fie reduse la minim sau, de ce nu, eliminate”, a declarat Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului și vicepreședinte al Comitetului Teritorial Olt - Jiu din cadrul ARA.
apa2.JPG
apa3.JPG
Discuțiile au vizat, totodată, și unele măsuri de ordin tehnic și economic în ceea ce privește activitatea operatorilor regionali de servicii publice de alimentare cu apă și de canalizare, una din temele importante fiind cea a modului de abordare a problemei nămolului rezultat din activitățile de epurare a apelor uzate, în contextual noilor directive europene în materie.

La evenimentul de la Petroșani au participat, alături de președintele Asociației Române a Apei – Comitetul Teritorial Jiu - Olt, Vasile Maier – director general al SC Apa Canal Sibiu; secretarul Comitetului Teritorial Jiu - Olt al ARA, Thomas Roth și directorii generali ai companiilor de apă și canal din Galați, Târgoviște - Ploiești, Mediaș, Alba-Iulia, Oradea, Călărași, Brăila, Gorj, Iași, Miercurea Ciuc, Covasna, Baia Mare, Craiova, Tulcea, Focșani, Drobeta Tr. Severin, Slatina, Deva, Timișoara, Suceava, Arad, Bistrița, Piatra Neamț, Tg. Mureș, Constanța și Petroșani.
apa4.JPG
apa5.JPG
De asemenea, au fost prezenți la seminarul de la Petroșani șefi ai serviciilor UIP din cadrul operatorilor de apă și canalizare din România, consultanți ai Jaspers, BDO și Halcrow, reprezentanți ai POIM din cadrul Miniserului Fondurilor Europene și manageri ai unor producători de echipamente de ultimă generație utilizate în activitatea de management a rețelelor de apă și canalizare.

Oaspeți ai organizatorilor au fost, în același timp, reprezentanți ai comunității locale și regionale, respectiv președintele Consiliului județean Hunedoara (acționarul majoritar al Apa Serv Valea Jiului) – Mircea Bobora, prefectul județului Hunedoara – Fabius Kiszely, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară APA Valea Jiului – ing. Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan) și președintele Consilului de Administrație al Apa Serv Valea Jiului – prof.univ.dr.ing. Radu Sorin (rectorul Universității din Petroșani).
apa6.JPG
apa7.JPG
”Suntem onorați de faptul că Asociația Română a Apă a ales Petroșaniul ca loc de desfășurare al acestei importante întâlniri de lucru la care au participat directorii generali ai aproape tuturor operatorilor de servicii de utilitate publică de acest tip din România, dar și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, ai consultanților naționali și europeni în derularea programelor POIM, reprezentanți ai unor firme prestigioase în domeniul producției de materiale și echipamente utilizate în activitățile de alimentare cu apă potabilă și canalizare. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru prezența, într-un număr atât de mare, la Petroșani și sper că dialogul pe care l-am putut avea împreună a fost unul util pentru noi toți în perspectiva  creșterii caltității serviciilor pe care le oferim cetățenilor”, a declarat la încheierea seminarului, Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului Petroșani.
apa8.JPG
apa9.JPG
Biroul de Presă - Apa Serv Valea Jiului Petroşani
Info Petrila - Comunicate de presă
Video: Ilie Pintea - hd365.ro
365-final-cu-dunga.png
28.01.18 09:41
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one