INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat - Ocrotitorul României

felicitare-sf-ap-andrei.jpg
Sfântul Andrei mai este cunoscut și sub numele de Apostolul Românilor, datorită propovăduirii Evangheliei în țara noastră - Scitia Mica - teritoriul Dobrogei de azi.
El a predicat Evanghelia mai întâi la Ierusalim, apoi în Iudeea, în Galileea, în Samaria, în Asia Mică (Turcia de azi), în Scitia Mică (Dobrogea de azi), în Scitia Mare (teritoriul Ucrainei de azi) și apoi în Grecia și a murit martir în orașul Patras. Sunt multe mărturiile despre prezența Sfântului Andrei la noi. Primul român care a vorbit despre lucrarea sa misionară la noi a fost Sfântul Mitropolit Dosoftei în lucrarea "Viaâa și petrecerea sfinâilor".

Sfântul Apostol Andrei este prăznuit pe data de 30 noiembrie. Biserica Ortodoxă a decis în anul 1995 ca această zi de sărbătoare, închinată Sfântului Andrei, să fie însemnată în calendarul ortodox cu cruce roșie. Atât de iubit este de români, încat, începând cu anul 1997 a fost proclamat Ocrotitor al românilor, iar din 2012, ziua de 30 noiembrie a devenit zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Este un mare dar pe care Dumnezeu l-a rânduit pentru noi, ca Sfântul Andrei să fie părintele creștinismului roâanesc, începătorul ăncreștinării poporului nostru. Prezența sa în ținuturile noastre ne descoperă că suntem un popor cu o credință de origine apostolică.

Sfântul Apostol Andrei a fost cel dintâi care l-a întâlnit pe Hristos și prima persoană chemată de Mântuitorul la Apostolat. Din acest motiv, în cărțile de cult este numit cel Întâi Chemat.
Evanghelia care se citește la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României:

"În vremea aceea stătea Ioan și doi dintre ucenicii lui și privind pe Iisus, care trecea, a zis: iata Mielul lui Dumnezeu. Cei doi ucenici l-au auzit grăind acestea și au mers după Iisus. Iar Iisus, întorcându-Se și văzându-i mergând după El, i-a întrebat: ce căutați? Iar ei I-au răspuns: Rabi (ce se tâlcuiește: Învățătorule), unde locuiești? El le-a zis: Veniți și veti vedea. Deci au mers și au văzut unde locuia și au rămas la El în ziua aceea. Era ca la al zecelea ceas și Andrei, fratele lui Simon Petru, era unul dintre cei doi care auziseră pe Ioan și veniseră după Iisus. Acesta a găsit întai pe Simon, fratele său și i-a spus: am gasit pe Mesia (care se tâlcuiește: Hristos). Si l-a adus la Iisus, care, privind la el, i-a zis: tu ești Simon, fiul lui Iona. Tu te vei numi Chifa (care se tâlcuiește: Petru). Iar a doua zi a vrut Iisus să meargă în Galileea și a găsit pe Filip și i-a zis: vino dupa Mine. Si Filip era din Betsaida, din orașul lui Andrei și al lui Petru. Filip a găsit pe Natanael și i-a zis: am aflat pe Acela despre care a scris Moise în lege și au scris proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret. Iar Natanael i-a zis: din Nazaret poate să fie ceva bun? Și Filip i-a zis: vino și vezi. Iisus a văzut pe Natanael venind către Dânsul și a zis despre el: iată, cu adevărat israelitean în care nu este vicleșug. Natanael L-a întrebat: de unde mă cunoști? Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: mai înainte ca Filip să te cheme, te-am vazut cand erai sub smochin. Răspuns-a Natanael și I-a zis: Rabi, Tu ești Fiul lui Dumnezeu, Tu esti împăratul lui Israel. Răspuns-a Iisus și i-a zis: pentru ca ți-am spus că te-am văzut sub smochin, tu crezi? Mai mari decât acestea vei vedea. Apoi i-a zis: adevărat, adevărat vă spun vouă, de acum veți vedea cerul deschizându-se și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și pogorându-se peste Fiul Omului". (Ioan 1, 35-51)
Sursa: CrestinOrtodox.ro
Info Petrila - Cultură și Tradiții
29.11.17 19:26
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one