INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Sfânta Muceniță Varvara, Ocrotitoarea minerilor - Mesaje de suflet pentru ortaci

sf varvara.jpg
Sfânta Mare Muceniță Varvara este prăznuită ăn fiecare an la data de la data de 4 decembrie.
Sfânta Varvara este foarte iubită în rândul credincioșilor, printre care circulă ideea că toți aceia care o vor cinsti vor fi păziți de moarte năpraznică și nu vor părăsi viața aceasta fără să fi primit Sfintele Taine.

Pentru Valea Jiului, în mod special, Sfânta Muceniță Varvara este cunoscută ca fiind ocrotitoarea minerilor.

Potrivit unei legende, Sfânta Varvara dupǎ ce a fugit de tatǎl ei s-a refugiat le minerii unei mine de argint din Larium, Grecia. Ea a fost totuşi prinsǎ când ieşea din puţ şi a fost decapitatǎ de tatǎl ei.

Fiindcǎ tot timpul cât a stat ascunsǎ printre mineri Sfânta Varvara i-a apǎrat pe aceştia de accidente prin rugǎciunile sale, minerii din Laurium au ales-o patroana lor. Nu a durat mult pânǎ când Sfânta Varvara a devenit patroana tuturor minerilor.

Sfânta Varvara a ajuns în Valea Jiului o datǎ cu minerii polonezi şi ruteni din Bucovina, cehi, austrieci, germani şi unguri dar şi slovaci şi români din imperiul Austro-Ungar, colonizaţi aici în perioada 1868 - 1896.

De atunci şi pânǎ astǎzi s-a sǎrbǎtorit în ziua de 4 decembrie ca ziua Sfintei Varvara ocrotitoarea minerilor.
”În fiecare an ziua de 4 decembrie este o zi sfântă pentru toți minerii, în ciuda tuturor schimbărilor care se petrec în această categorie profesională. Sfânta Muceniță Varvara a fost și a rămas la fel de prețioasă pentru toți minerii. Doresc să vă transmit respectul meu, iar Sfânta Muceniță să vă ocrotească pașii și să găsiți mereu drumul spre lumină” - Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

”Astăzi e sărbătoarea Sfintei Mucenițe Varvara, ocrotitoarea minerilor, cei care trudesc în adâncul pământului pentru a da țării lumină. Minerilor din Valea Jiului, dar și celor din țară, le doresc multă sănătate și putere de muncă, le adresez, cu respect, salutul ”Noroc bun!” - Costel Avram, director Apa Serv Valea Jiului.
mesaj_ceh.bun_.jpg.png
04.12.17 12:35
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one