INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Seminar național de informare privind utilizarea fondurilor europene în modernizarea rețelelor de apă și canalizare, la Petroșani

apa-robinet.jpg
Apa Serv Valea Jiului este, începând de astăzi și până duminică, 29 ianuarie, gazda unui important seminar de informare privind accesarea și utilizarea fondurilor europene în extinderea, reabilitarea și modernizarea rețelelor publice de apă și canalizare din România.
Evenimentul este organizat de Asociația Română a Apei – Comitetul Teritorial Olt-Jiu împreună cu Apa Serv Valea Jiului, operatorul local al serviciilor de alimentare cu apă și canalizare de la Petroșani.

”Suntem onorați de faptul că Asociația Română a Apelor a ales Petroșaniul ca loc de desfășurare al acestei importante întâlniri de lucru la care participă directorii generali ai aproape tuturor operatorilor de servicii de utilitate publică de acest tip din România, dar și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, al consultanților naționali și europeni în derularea programelor POIM, reprezentanți ai unor firme prestigioase în domeniul producției de materiale și echipamente utilizate în activitățile de alimentare cu apă potabilă și canalizare. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru prezența, într-un număr atât de mare, la Petroșani și le doresc nu doar o sesiune de discuții profesionale reușită, ci și un sejur plăcut în frumoasa noastră Vale a Jiului”, a declarat Costel Avram, directorul general al ASVJ Petroșani.
avram-asvj.jpg
Acesta precizează că decizia ARA de a derula la Petroșani această importantă întâlnire de lucru, ce vizează identificarea soluțiilor care trebuiesc adoptate de operatorii locali și regionali de apă și canalizare pentru a întocmi proiecte eligibile pentru finanțare europeană prin POIM dar și măsurile ce trebuie luate pentru implementarea corectă și eficientă a acestora, vine și ca urmare a faptului că Apa Serv Valea Jiului este primul operator din România care a semnat deja un contract de finanțare pe fonduri POIM, urmând ca, începând cu acest an, să derulare investiții de circa 90 de milioane de euro în toate localitățile din Valea Jiului.

”La nivel național, Apa Serv Valea Jiului a devenit deja un exemplu de bune practici în domeniul accesării și utilizării fondurilor europene pentru implementarea unor proiecte care au ca scop extinderea, reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare, a stațiilor de tratare și a celor de epurare a apelor uzate. Desigur că ne face plăcere să le putem împărtăși colegilor din țară din experiența noastră, așa cum eu cred că din schimbul de idei și de experiență pe care-l vom avea, dar și din dialogul cu factorii responsabili în derularea de fonduri europene în România, vom avea cu toții de câștigat, iar experiența acumulată ne va fi de folos atât în ceea ce privește accesarea de către România a banilor europeni pe POIM, cât și în implemenetarea și derularea proiectelor câștigate cu maximă eficiență, astfel încât greșelile care ar putea genera aplicarea de corecții financiare din partea UE să fie reduse la minim sau, de ce nu, eliminate”, a mai spus Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.
coperta-2-3.jpg
La evenimentul de la Petroșani, participă și președintele Asociației Române a Apei, Felix Stroe (încă ministru în exercițiu al Transporturilor) și secretarul Comitetului Teritorial Jiu-Olt al ARA, Thomas Roth.

De asemenea, nu mai puțin de 28 de directori generali ai operatorilor regionali de apă și canalizare din România sunt prezenți la acest eveniment, respectiv: Gelu Stan – director Apa Canal Galați, Adrian Dumitru – director general Compania de apă Târgoviște-Dâmbovița, Adrian Emanuil Semcu – director general Hidro Prahova, Ioan Munteanu – director general Apa Târnavei Mari Mediaș, Ștefan Cornel Bardan – director general Apa CTTA Alba, Ovidiu Gavra – director general Cmpania de apă Oradea, Cezar Paul Neagu – director general Ecoaqua Călărași, Silviu Magiurea – director general Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila, Traian Pătrășcoiu – director general SC Aparegio Gorj, Ion Toma – director general Apa Vital Iași, Bogati Csaba – director general Harviz Miercurea Ciuc, Alexandru Fejer – director general Societatea de Gospodărie Comunală Covasna, Alexandrina Bancoș – director general SC Vital Baia Mare, Vasile Maier – director general SC Apa Canal Sibiu, Costel Avram – director general Apa Serv Valea Jiului Petroșani, Adriana Cîmpeanu – director general Compania de apă Oltenia Craiova, Ionel Caraman – director general SC Aquaserv Tulcea, George Vasilescu – director general Compania de Utilități Publice Focșani, Dorin Ilian Letea – director general SC Secom SA Drobeta Tr. Severin, Cătălin Ușurelu – director general Compania de apă Olt, Victor Arion – director general SC Apa Prod Deva, Ilie Vlaicu – director general Aquatim Timișoara, Ștefan Groza – director general Acet Suceava, Gheorghe Bănățean – director general Compania de apă Arad, Ion Șandru – director general SC Aquabis Bistrița, Ioan Vlad Angheluță – director general Compania Apa Serv Piatra Neamț, Sorin Daniel Lazăr – director general Compania Aquaserv Tg. Mureș, Aurel Presură – director general RAJA Constanța.
ara4.jpg
De asemenea, vor fi prezenți la seminarul de la Petroșani șefi ai serviciilor UIP din cadrul operatorilor de apă și canalizare din România, consultanțul Jaspers – Radu Răuțiu, respectiv consultantul BDO – Augustin Boer, reprezentanți ai POIM din cadrul Miniserului Fondurilor Europene și manageri ai firmelor Grundfos și VOMM, producători de echipamente de ultimă generație utilizate în activitatea de management a rețelelor de apă și canalizare.

La seminar și-au anunțat participarea și președintele Consiliului județean Hunedoara (acționarul majoritar al Apa Serv Valea Jiului) – Mircea Bobora, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară APA Valea Jiului – ing. Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan) și președintele Consilului de Administrație al Apa Serv Valea Jiului – prof.univ.dr.ing. Radu Sorin (rectorul Universității din Petroșani).
Biroul de presă Apa Serv Valea Jiului
25.01.18 14:25
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one