INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Problemele Văii Jiului, a judeţului Hunedoara, la Parlamentul European

primari-bruxelles.jpg
În cursul zilei de ieri Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea - Flavius Bobora, împreună cu o parte din primarii din judeţul Hunedoara, între care şi cei din Valea Jiului, Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan), Iacob Mesaroș (primarul interimar al municipiului Lupeni) și Vasile Jurca (primarul orașului Petrila), au avut o întrevedere la Parlamentul European de la Bruxelles cu Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu.
Edilii au răspuns invitației europarlamentarului Daciana Sârbu iar la întâlnire au fost prezenţi şi deputaţii hunedoreni, Natalia Intotero şi Laurenţiu Nistor (Președintele Organizației PSD Hunedoara), discuţiile fiind problemele regionale din judeţul Hunedoara şi, implicit, din Valea Jiului.

Comisia Europeană a identificat modalităţi clare de sprijinire a strategiilor de creştere regionale, cu ajutorul Fondurilor de Coeziune ale Uniunii. Într-un raport publicat zilele trecute sunt evaluaţi factorii care împiedică sau sprijină competitivitatea diverselor regiuni şi motivele pentru care ele nu au ajuns încă la nivelurile de creştere şi de venituri preconizate.

47 de regiuni din 8 state membre printre care şi România au fost studiate şi clasificate fie ca regiuni cu creştere economică scăzută, cu un produs intern brut pe cap de locuitor de până la 90% din media Uniunii Europene dar fără creştere, fie ca regiuni cu venituri mici în care PIB-ul pe cap de locuitor este în creştere dar este încă sub 50% din media Uniunii.
"Am reuşit să smulgem promisiunea Comisarului European pentru Probleme Regionale, dna Corina Creţu, de a face o vizită în Valea Jiului, până cel târziu în toamna acestui an. Dumneaei s-a arătat foarte deschisă pentru propunerile venite din partea administraţiilor locale, cele mai în măsură să informeze despre problemele cu care se confruntă comunităţile de care aparţin", a declarat Vasile Jurca, primarul Oraşului Petrila.

"Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc azi, la Parlamentul European, cu primari din judeţul Hunedoara. Am discutat despre problemele cu care aceştia se confruntă, în special cei din Valea Jiului, şi îmi propun să ajung curând în această zonă atât de greu încercată", a declarat comisarul european, Corina Creţu.

Comisarul European a propus primarilor prezenţi la întrunire, Consiliului Judeţean Hunedoara, tuturor factorilor implicaţi, să vină cu propuneri de proiecte vizavi de dezvoltarea Văii Jiului şi i-a informat că Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, doreşte iniţierea de proiecte, la propunerile administraţiilor locale din zonele slab dezvoltate sau cele mono industriale cum este Valea Jiului.
 
Daniel P. Bolog - Info Petrila Ştiri
13.04.17 06:07
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one