INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Primul pas spre România, ”Mica Unire” - Spectacol omagial la Petrila, ”Hai să dăm mână cu mână”

unirea-mica-petrila.jpg
Unirea Principatelor Române, cunoscută ca ”Mica Unire”, reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit, 24 ianuarie 1859 fiind primul pas spre România, ”Marea Unire” fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia, de la a cărei înfăptuiri sărbătorim anul acesta 100 de ani.
În contextul Centenarului Marii Uniri, acest prim pas spre identitatea noastră națională, împlinit la 24 ianuarie 1859, va fi marcat la Petrila printr-un spectacol omagial prilejuit de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În organizarea Consiliului Local și al Primăriei Orașului Petrila, cu concursul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”, Școala Gimnazială ”I.D. Sîrbu”, Școala Gimnazială nr. 5, precum și al Ansamblurilor ”Nedeia Petrileană” și ”Junii Petrileni”, petrilenii sunt invitați la spectacolul omagial ”Hai să dăm mână cu mână”, un spectacol care face parte din sfera activităților culturale ale administrației de la Petrila sub egida Centenarului Marii Uniri.

Spectacolul se va desfășura pe scena Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila, marți, 23 ianuarie, începând cu ora 14,00 iar intrarea este liberă.

Marele merit al lui Cuza a fost că a reușit să aducă recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române și, prin reformele sale din toate domeniile, a pus bazele statului român modern. Acesta este primul eveniment din sfera activităților culturale care se vor organiza la Petrila cu prilejul Centenarului Marii Uniri.
logo-centenar.jpg
Daniel P. Bolog - Info Petrila Cultural
22.01.18 16:54
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one