INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Primarul Vasile Jurca vrea să deschidă o pepinieră pentru cultura fructelor de pădure la Petrila

fructe-de-padure.jpg
În ultimii ani, s-a vorbit destul de mult despre opotunitatea dezvoltării unor afaceri din exploatarea culturilor de fructe de pădure, ca soluție cu un bun potențial de dezvoltare economică locală în regiunea Văii Jiului. Din păcate, investitorii par încă destul de reticenți față de o astfel de afacere și, lucrurile par să bată pasul pe loc, blocate undeva în zona discuțiilor.
Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca își dorește însă ca o astfel de activitate economică să fie experimentată și la nivelul Văii Jiului, fiind convins că odată ce va exista un punct de pornire în această direcție, mai mulți investitori vor face investiții în deschiderea unor plantații de fructe de pădure.

În acest scop, Vasile Jurca a vizitat astăzi, împreună cu Doinița Maria Bălănesc – director al societății de gospodărie Edil Sal Prest SA Petrila, cu consilierul local Radu Răcolean și cu Lăcrămioara Dariciuc – inspector în cadrul Biroului Agricol de la Primăria Petrila o fermă de culturi a fructelor de pădure din județul Dâmbovița, situată în apropiere de Târgoviște, fermă care dispune și de o pepinieră de zmeurari, murari, coacăze și afine.
zmeura1.jpg
”Am făcut această vizită de documentare pentru că intenționăm să deschidem, în cadrul firmei Edil Sal Prest din subordinea Consiliului Local Petrila, o astfel de afacere constând în amenajarea unor culturi de fructe de pădure. Avem în acest sens disponibil un teren de 1,5 hectare pe care-l putem pune la dizpoziția Edil-ului care se va ocupa de îngrijrea și exploatarea acestui obiectiv economic. Eu cred că există un bun potențial de dezvoltare a acestui tip de activități și vrem să dăm garanții și altor investitori locali, prin puterea exemplului, că o astfel de afacere poate fi una binevenită și rentabilă în orașul nostru, încurajându-i astfel să ne urmeze în derularea unor astfel de activități economice”, ne-a declarat primarul Vasile Jurca.

Acesta arată că societatea Edil Sal Prest intenționează să distribuie produsele care vor fi cultivate în ferma de fructe de pădure de la Petrila atât prin intermediul supermarketurilor din Petrila și din zona Văii Jiului, dar și ca materie primă pentru fabrica de prelucrare a fructelor de pădure din orașul Petrila care se va deschide în curând, după ce un întreprinzător local deja a achiziționat utilajele necesare.

”Din ceea ce am văzut și  din explicațiile pe care le-am primit de la reprezentanții fermei din Dâmbovița, am convingerea că acest nou proiect pe care vrem să-l punem în practică, împreună cu cei de la Edil Sal Prest, nu poate fi decât unul de succes și de aceea pornim cu încredere acest demers, dorindu-ne ca și alți petrileni să ne urmeze exemplul”, mai spune Vasile Jurca.
zmeura1 (1).jpg
zmeura5.jpg
În plus, derularea unei astfel de activități presupune și înființarea câtorva locuri de muncă sigure, atât permanente, cât și sezoniere, în cadrul societății coordonate de Consiliul Local Petrila, acesta fiind un alt avantaj generat de proiectul inițiat de primarul orașului Petrila.
Tiberiu Vințan - Exclusiv Media
14.07.17 23:09
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one