INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Primăria Orașului Petrila continuă campania "Petrila orașul nostru, al tuturor!"

2.jpg
Începută în forță chiar pe data de 1 martie, campania "Petrila orasul nostru, al tuturor!" continuă de data aceasta la un alt nivel, mult mai amplu decât am putea să ne gândim atunci când vorbim de curățenia orașului.

Acțiunea se derulează în aceste zile pe străzile "Minei" și "Al. Sahia", în cartierele "Tudor Vladimirescu" și "22 Decembrie", urmând să se ajungă, rând pe rând, în toate cartierele și pe toate străzile orașului Petrila.
Edilii petrileni au trecut la capitolul al doilea al acțiunii, de data aceasta declarând război tuturor cotețelor și gardurilor construite ilegal și montate într-un mod inestetic, fără a avea aprobarea sau avizul organismelor aflate în drept.
1.jpg
Având la dispoziție echipe formate din angajați ai primăriei și ai societății de salubrizare, edilii au trecut la treabă, acțiunea lor fiind privită cu scepticism la început de cetățenii Petrilei. Privind lucrările și rezultatele pe ansamblu, ulterior a început să apară chiar sprijinul acestora, fiecare dintre ei dorind să contribuie cu ce se poate în susținerea acestor acțiuni menite să aducă îmbunătățiri majore imaginii orașului.
"Primăvara, anotimpul care ne bucură pe toți, începem să prindem viață, energie și ne dorim să vedem în jurul nostru alei și străzi curate, spații verzi, pomi înfloriți, flori viu colorate și trandafiri înfloriți. Ce poate fi mai plăcut decât să locuiești în astfel de locuri?

Am început în orașul Petrila o campanie, împreună cu angajați ai primăriei și societății de salubrizare, în care am declarat război gunoaielor, cotețelor și gardurilor construite și montate ilegal din fața blocurilor, persoanelor iubitori ai animalelor de companie care nu respectă legislația în vigoare, a mașinilor parcate ilegal pe spațiile verzi. În acest context vreau să atrag atenția că Petrila este orașul în care locuim cu toții și responsabilitatea ne aparține nouă tuturor pentru a avea un oraș mai curat.

Dacă nu doriți să contribuiți la curățenia orașului, vă rog lăsați-ne să o facem noi și nu obstrucționați acest lucru, din respect pentru cetățenii care doresc un oraș curat și frumos, deși mi-aș dori ca inițiativa să vă aparțină.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și aștept, pe această temă sugestiile dumneavoastră"
, este mesajul transmis cetățenilor orașului Petrila de către viceprimarul Dorin Curtean.
3.jpg
Primăria orașului Petrila face un apel adresat cetățenilor care, prin acțiuni proprii de curățenie a grădinilor și toaletare a pomilor, obțin ca rezultat resturi vegetale, crengi ș.a, să se adreseze primăriei pentru a putea trimite utilajul de tocat aceste resturi, în mod complet gratuit.
Poliția locală a orașului Petrila face un apel la spijinul cetățenilor în depistarea tuturor acelora care încalcă regulile de conduită civică. Făcând o paranteză la acest subiect, aflându-mă într-o acțiune de presă, un cetățean aflat la vârsta a treia a aruncat gunoiul pe malul Jiului chiar acolo în fața mea, fără nicio jenă. Am apelat la sprijinul poliției locale și acesta a fost prins și sancționat pentru această faptă. Numai cu ajutorul dumneavoastră astfel de fapte nu se vor mai petrece, cereți sprijinul poliției locale și vă garantez că acesta nu va întârzia să apară.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Petrila, informează cetățenii orașului Petrila că în perioada de primăvară, ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor agricole, grădinilor şi curţilor de vegetaţie uscată şi resturi menajere, creşte riscul producerii unor incendii. În lipsa respectării normelor specifice de apărare, acestea se pot propaga cu uşurinţă la fondul forestier sau la gospodării.
Se recomandă respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.

De asemenea, în această perioadă creşte şi pericolul izbucnirii incendiilor de pădure din cauza focurilor deschise lăsate fără supraveghere, jocului copiilor cu focul, fumatului în locuri cu pericol de incendiu şi, mai ales, acţiunilor voite ale unor cetăţeni, în special de la sate, de a arde vegetaţia uscată de pe izlazurile, păşunile şi terenurile virane din aproprierea pădurilor.
Campania "Petrila orașul nostru, al tuturor!" continuă și în zilele următoare, sprijiniți aceste acțiuni, ne sunt adresate nouă, tuturor.
Daniel P.Bolog - Info Petrila Știri
19.03.17 07:58
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one