INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Pregătiri în toi la Petrila pentru ceremoniile dedicate Zilei Eroilor

201705231645381000.jpg
Ziua Eroilor va fi marcată, în acest an, pe data de 25 mai, potrivit programului manifestărilor dedicate acestei sărbători, adoptat printr-o Hotărâre a Guvernului. Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de ”sărbătoare națională” și s-a stabilit să fie marcată în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, Ziua Înălțării, potrivit tradiției românești.
Autoritățile administrației publice locale vor organiza expoziții tematice, simpozioane și vor desfășura programe proprii de evocare a memoriei eroilor. La Petrila, autoritățile locale se pregătesc pentru a marca acest important eveniment la Troița Eroilor Neamului, amplasată în Parcul Eroilor de la Lonea, eveniment organizat în 25 mai 2017, începând cu ora 13,30.

Astfel, autorități, cadre militare active și în rezervă, elevi și cadre didactice, politicieni și preoți vor aduce un omagiu eroilor neamului și vor depune coroane de flori pentru cei care au căzut pe câmpul de luptă pentru ca România să fie liberă.

„Ca de obicei, la Petrila, cinstim memoria eroilor și, în același timp, aducem slavă Domnului, cu prilejul sfintei sărbători a Înălţării.  Anul acesta ne-am gândit să achiziţionăm nişte colăcei pentru parastas şi ouă. Vrem să le vopsim în roşu, cum e datina străbună, iar la evenimentul ce va avea loc la troiţa din parcul din Lonea, să le împărţim tuturor celor prezenţi, dar mai ales copiilor care vor veni la acest eveniment și care vor susţine și un scurt program de cântece şi poezii”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

O noutate în ceea ce privește Parcul Eroilor Neamului de la Petrila este faptul că, începând cu acest an, edilii vor amplasa un catarg cu înălțimea de 12 metri pe care va flutura stindardul României pentru eternitatea celor care au fost căzut la datorie pentru neamul românesc.
20170524_105438.jpg
20170524_105301.jpg
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
25.05.17 04:20
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one