INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Petrila. Unirea Principatelor Române - Eveniment sub egida Centenarului Marii Uniri

20180123_162048.jpg
Anul 2018 este deja sinonim pentru toți românii cu Centenarul Marii Uniri. Sub aceste auspicii s-au desfășurat și la Petrila activitățile culturale, artistice și educative dedicate sărbătoririi celor 159 de ani care s-au scurs de la 24 ianuarie 1859, dată la care s-a săvârșit ”Mica Unire” a Moldovei cu Țara Românească, eveniment politic precursor al actului istoric de la 1 Decembrie 1918.
Evenimentul, organizat de Primăria și Consiliul local al orașului Petrila, împreună cu unitățile de învățământ din localitate și ansamblurile folclorice, s-a concretizat într-un emoționant spectacol în care copiii Petrilei au evocat însemnătatea ”Micii Uniri” în istoria noastră națională.

La eveniment a participat și primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

”În luna ianuarie am demarat acțiunile dedicate ”Centenarului Marii Uniri”, împreună cu școlile de pe raza orașului Petrila. Am sărbătorit astăzi împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza. Susțin cu onoare și demnitate trilogia întemeietorilor neamului românesc, Mihai Viteazu – 1600, Alexandru Ioan Cuza – 1859 și Ferdinand I – 1918 și consider că avem obligația și datoria față de înaintașii noștri să arătăm generațiilor viitoare jertfa și sacrificiile pe care înaintașii noștri le-au făcut pentru ca noi astăzi să putem fi liberi, independenți și să ne cunoaștem identitatea și unitatea noastră națională”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Acesta este primul eveniment important, organizat la Petrila, care face parte din ansamblul de programe cultural-artistice dedicate anul acesta împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, programe pe care administrația petrileană le are în vedere pe tot parcursul anului sub egida ”Centenarului Marii Uniri”.
Info Petrila Cultural
Redactori: Tiberiu Vințan, Daniel P. Bolog
24.01.18 07:33
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one