INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Petrila și-a omagiat eroii în spiritul creștin al neamului românesc

3.jpg
Chiar dacă vremea a fost potrivnică, la Petrila, ziua de 25 mai, ziua Înălțării Domnului, a fost marcată în spiritul creștin al neamului nostru românesc. Eroii căzuți la datorie pe fronturile eliberării noastre ca neam și cei ai subteranelor miniere din Valea Jiului au fost omagiați așa cum se cuvine la Troița Eroilor Neamului din Lonea.
Oficialități ale orașului Petrila și din administrația locală, cadre militare active și în retragere, ofițeri ai poliției orașului, elevi și profesori, preoți și mulți alții, au făcut parte din mulțimea care a dorit să își exprime recunoștința pentru faptele de vitejie ale eroilor neamului românesc în această sfântă zi a Înălțării Domnului.

Cuvântul de început a aparținut primarului orașului Petrila, Vasile Jurca, în discursul domniei sale aducând un pios omagiu pentru jertfa tuturor acelora cărora le datorăm existența noastră ca neam liber și nu trebuie să uităm niciodată principiile care i-au mânat în luptă: Credință, Libertate, Dreptate.
1.jpg
A urmat apoi colonel în rezervă Adrian Ronai, din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Cultul Eroilor "Regina Maria" Valea Jiului, care a ținut să sublinieze faptul că ploaia nu poate să oprească un astfel de eveniment adus în cinstea eroilor neamului, la fel cum eroii căzuți la datorie pe câmpurile de luptă au stat în fața gloanțelor.

Un sobor de preoți aparținând bisericilor ortodoxe de pe raza orașului Petrila au oficiat apoi o slujbă de pomenire a eroilor și au fost împărțiți colăcei și ouă roșii după datina neamului nostru creștin românesc.
2.jpg
Ceremonia a continuat cu depunerea coroanelor de flori la troița ridicată în cinstea eroilor. Rând pe rând, delegații ale Primăriei Orașului Petrila, Consiliul Local al Orașului Petrila, Poliția Orașului Petrila, Poliția Locală, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, SMURD, Edil Sal Prest, Apa Serv Valea Jiului, Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria", avându-l ca veteran de război pe Alexandru Dobocan, PSD Petrila, PNL Petrila, elevi și profesori de la Școala Gimnazială "ID Sîrbu" și "Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși" din Petrila, Asociația "Les Amis de La France", CAR Pensionari Petrila, și-au adus un pios omagiu celor care s-au jertfit pentru libertate. Ceremonialul a fost însoțit de Fanafara Orașului Petrila în acordurile Imnului Eroilor.

Manifestarea s-a încheiat cu un mic recital susținut de copii de la școlile din oraș.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
Foto - Vasile Laurențiu Sorin
Transmisie LIVE Petrila
27.05.17 06:15
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one