INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Petrila sărbătorește Ziua Națională a României – 99 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România

ziua-nationala-la-petrila.jpg
Orașul Petrila va sărbători Ziua Națională a României alături de toți cetățenii care doresc să fie în mijlocul comunității, printr-o serie de manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 1 decembrie.
Sărbătoarea este programată să înceapă, în dimineața zilei de 1 Decembrie, la orele 11,00, cu o paradă a instituțiilor în pas de defilare, cu plecare din zona Pieței Grand Marr până la Casa de Cultură "Ladislau Schmidt" din orașul Petrila, în care culorile drapelului național se vor îmbina cu portul popular românesc.
"Anul acesta ne dorim ca Ziua Națională a României să o petrecem așa cum se cuvine și invit pe toți cetățenii orașului Petrila să ni se alăture, să fim împreună în această zi specială, la 99 de ani de la Marea Unire de la 1918, să cinstim memoria înaintașilor noștri luptători pentru unitate națională", a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
jurca.jpg
Evenimentul va continua la Casa de Cultură unde se vor desfășura festivitățile cu prilejul Zilei Naționale a României în care va avea loc o slujbă religioasă, urmată de un discurs aniversar al primarului Vasile Jurca și un spectacol artistic având ca temă Ziua Unirii, spectacol prezentat de artiștii componenți ai ansamblurilor "Junii Petrileni" și "Nedeia Petrileană" din Petrila.

La finalul manifestărilor culturale, participanții sunt invitați la o degustare de mâncare tradițională, pregătită de bucătari din zona Jieț, binecunoscuți în arta culinară tradițională locală, precum și un pahar cu vin fiert sau ceai.
"La 1 decembrie este momentul când cinstim pe cei care, de-a lungul istoriei, au contribuit la formarea poporului român, sărbătorim unitatea şi spiritualitatea unui popor care a avut şi are valori care merită cinstite așa cum se cuvine. Cu această ocazie am pregătit momente speciale dedicate Zilei Naționale, sperând în participarea în număr cât mai mare a locuitorilor orașului Petrila", spune primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.
afis-1decembrie.jpg
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
24.11.17 16:14
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one