INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Petrila. În luna decembrie tradițiile și obiceiurile se vor împleti cu magia sărbătorilor de iarnă

petrila-iluminat.jpg
Luna decembrie este foarte aproape iar autoritățile din Valea Jiului se pregătesc intens pentru a marca așa cum se cuvine fiecare dintre sărbătorile, laice sau religioase, care se vor desfășura pe parcursul întregii luni, până la finele anului în curs.
În această perioadă sunt sărbători care au o semnificație mult mai aparte pentru întregul nostru popor român. Începând cu ultima zi din noiembrie, marcăm identitatea spirituală a neamului românesc, de ziua Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul României, continuând apoi cu prima zi de decembrie, atunci cand sărbătorim împreună identitatea noastră națională, unitatea neamului românesc și culminând cu nașterea fiului lui Dumnezeu și Anul Nou.

Autoritățile locale din orașul Petrila vor sărbători și în acest, pe data de 1 Decembrie, alături de toți cetățenii care doresc să fie în mijlocul comunității de Ziua Națională a României. Momente deosebite se vor derula la Petrila cu această ocazie, pornind de la parada în ritmuri ostășești și spectacolul festiv care se va organiza cu sprijinul artiștilor populari și încheind cu un tradițional ceaun și vin fiert.
20171114_110009.jpg
20171114_111404.jpg
Cu această zi de 1 decembrie se va da startul perioadei sărbătorilor de iarnă și la Petrila, autoritățile locale pregătindu-se încă de pe acum, echipe ale serviciului tehnic fiind în toiul decorării întregului oraș cu iluminatul festiv. Punctul cel mai fierbinte al sărbătorilor de iarnă la Petrila va fi Parcul Copiilor din zona centrală, aflat acum pe ultima sută de metri după importantele modernizări pe care autoritățile petrilene le-au pus în practică. Din acest parc, în ajun de Moș Nicolae, se va da startul colindelor și se va porni iluminatul festiv și bradul de Crăciun, într-un eveniment magic pus la punct pentru copii, "Visul meu de Crăciun". Toată luna decembrie vor fi așteptați colindatorii, la sediul Primăriei Orașului Petrila, unde vor fi primiți cu daruri așa cum se cuvine, se vor desfășura spectacole în care colindătorii, "Craii" și "Pițarăii" ne vor transmite bucuria nașterii mântuitorului.
20171114_112314.jpg
"Luna decembrie este deosebit de bogată în sărbători, pline de tradiții și obiceiuri. Acestea sunt păstrate și transmise din moși strămoși și au menirea de a ne aminti de entuziasmul copilăriei, de bucuria vieții, de farmecul colindelor de altădată. Astfel, sărbătorile religioase și laice din luna decembrie nu sunt doar un motiv de bucurie pentru noi, ci reprezintă și un bun prilej de a ne păstra identitatea ca popor și o oportunitate de a conserva și practica obiceiuri moștenite de la străbunii noștri. În aceste momente speciale se cuvine să fim împreună, întreaga comunitate a orașului nostru, să simțim spiritul acestor sărbători și să ne umplem de bucurie sufletele", spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Consiliul Local al Orașului Petrila a aprobat alocarea sumelor necesare desfășurării tuturor acestor evenimente la Petrila, inclusiv pentru premierea sportivilor și elevilor cu performanțe deosebite, a cercetătorilor și profesorilor care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Comunitate
15.11.17 07:01
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one