INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Petrila dă startul unui nou proiect pentru dezvoltare locală și creare de locuri de muncă

jurca.jpg
Orașul Petrila se numără printre cele 22 de localități din România selectate în cadrul unui proiect major derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU).
În cadrul acestui program, comunitatea locală are oportuniatea de a atrage finanțări europene nerambursabile de până la 7 milioane de euro pentru investiții în dezvoltare, dar și pentru reconversie și calificare profesională și crearea de noi locuri de muncă.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că, din fondurile aprobate deja de AMPOCU pe baza proiectului depus de Primăria Orașului Petrila (în calitate de lider de proiect) și partenerii săi – Organizația ”Salvați Copiii” și firma de consultanță, formare profesională și servicii sociale Ambient Logistic – urmează să fie elaborată o Strategie de Dezvoltare Locală. Proiectul aprobat pentru Petrila se numește ”Sprijin pregătitor pentru înființarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) Petrila și elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală”.
”Este o șansă mare pe care o avem aceea ca, prin acest proiect, să reușim să implementăm în orașul Petrila o serie de programe de reconversie și calificare a forței de muncă, să reușim prin firmele care doresc să devină partenere să creăm noi locuri de muncă și să dezvoltăm activități antreprenoriale și să putem realiza programe pentru îmbunătățirea condițiilor sociale ale grupurilor țintă, inclusiv reabilitarea locuințelor, racordarea la utilități etc.”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

În acest scop, primarul orașului Petrila invită cetățenii interesați să i se alăture în vederea constituirii Grupului de Acțiune Locală (GAL) prin intermediul căruia vor fi stabilite zonele prioritare de investiții. De asemenea, primarul Vasile Jurca invită firmele din orașul Petrila să devină partenere la acest proiect, prin care pot accesa fonduri importante pentru investiții și pentru calificarea și perfecționarea salariaților, fără a avea niciun fel de constrângeri sau costuri personale în acest sens.

În același timp, Primăria orașului Petrila intenționează ca, prin intermediului acestui program, să obțină fondurile necesare pentru achiziționarea unor echipamente și utilaje necesare activităților de curățenie și deszăpezire.

”În esență, prin acest proiect, avem posibilitatea ca, împreună cu cetățenii interesați, cu firmele și ONG-urile care doresc să ni se alăture, să elaborăm o Strategie de Dezvoltare Locală pornind tocmai de la nevoile imediate ale acestora. În baza acestei Strategii, împreună vom putea accesa cu prioritate fonduri europene de până la 7 milioane de euro, pe diverse axe de finanțare disponbile. Practic, pe de o parte, avem șansa de a face o serie de investiții publice în infrastructură în zonele marginalizate dar nu numai, putem reabilitare locuințe și străzi, putem califica tinerii și forța de muncă disponibilă din orașul nostru în domeniile de interes ale firmelor și putem consolida locurile de muncă disponibile și creea altele noi. Tocmai de aceea , consider că șansa de a fi cu un pas înaintea altora trebuie valorificată la maxim și, în acest sens, invit comunitatea să ni se alăture”, mai spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Petrila.jpg
Tiberiu Vințan - Exclusiv Media
15.05.17 20:48
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one