INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Petrila. Cinstim ia și tricolorul, parada portului popular și spectacol folcloric, joi 29 iunie

ia-tricolor.jpg
Asociația Culturală ”Rapsodia Munților” Petrila organizează spectacolul artistic "Cinstim ia și tricolorul" pentru a sărbători cele două simboluri naționale celebrate în 24 iunie, respectiv 26 iunie.
Spectacolul va avea loc în Parcul Copiilor din Petrila, în data de 29 iunie 2017. Cu acest prilej va fi organizată și o paradă a portului popular pe străzile din Petrila (începând cu ora 17,00), aceasta fiind urmată de un spectacol folcloric (de la ora 18,00), realizat cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei Orașului Petrila.

Pentru realizarea acestui proiect cultural, în care vor evolua mai mulți tineri artiști ai Văii Jiului, și-au dat concursul primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, viceprimarul Dorin Curtean, Asociația Rosa Multiflora (președinte Costel Avram), consilierul județean Doinița Maria Bălănesc, familia Antonela și Cătălin Țugulea, Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuși" Petrila, Ansablul folcloric "Jienii Petroșaniului”, Ansamblurile folclorice "Bujorii Muntelui” și "Nedeia Petrileană” precum și Asociația "Lirica” Petroșani.
drapelul-romaniei.jpg
Drapelul Național - albastru, galben, roșu (de la lance) - a fost decretat, pentru prima dată, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza "Dreptate - Frăție" înscrisă pe el, așa cum arată "Istoria României în date", Ed. Enciclopedică, 2003.

Constituția României din 1991 modificată și completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003 prevede că drapelul tricolor este un simbol național, alături de stemă, sigiliu și imn. În forma actuală, Constituția stabilește, prin Articolul 12, că "drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roșu". (AGERPRES)
Ia-romaneasca.png
În fiecare an, la 24 iunie este sărbătorită Ziua Universală a Iei, bluza tradițională românească fiind un simbol internațional al culturii române și o piesă emblematică a costumului popular național românesc. La 21 ianuarie 2013, comunitatea online "La Blouse Roumaine" fondată de Andreea Tănăsescu a propus ca data de 24 iunie să devină o zi dedicată iei.

În același an, odată cu sărbătoarea de Sânziene, "La Blouse Roumaine" a organizat prima Zi Universală a Iei, care a devenit în timp un eveniment global, sărbătorit în peste 50 de țări. În 2015, primarul capitalei americane Washington D.C., Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie drept Ziua Universală a Iei în acest oraș, în urma eforturilor comune ale Ambasadei României la Washington și ale comunității românești din capitala americană. (AGERPRES)
Info Petrila - Cultural
27.06.17 09:37
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one