INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

PETRILA ar putea deveni capitala culturală a VĂII JIULUI - Orașele de mâine în dezbatere la București

orasele de maine1.jpg
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană a organizat la București cea de-a șasea ediție a Conferinței ”Cities of Tomorow” (Orașele de mâine), un eveniment dedicat regenerării urbane și, în mod special, revitalizării Văii Jiului.
Oaspeți ai evenimentului au fost și primari ai Văii Jiului, Vasile Jurca - primarul orașului Petrila și Dănuț Buhăescu - primarul orașului Uricani, alături de alte personalități ale vieții politice și sociale din România, precum foștii miniștrii Vasile Sebastian Dâncu și Mircea Dobre, fostul expert guvernamental Ionel Dancă (în prezent purtător de cuvânt al PNL), Adina Vințan (reprezentanta societății civile) dar și oameni de afaceri din turism, arhitecți și reprezentanți ai Băncii Mondiale.

La rândul său primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, i-a avut alături la acest important eveniment româno-german pe câțiva dintre promotorii proiectelor de dezvoltare a turismului istoric și cultural din Valea Jiului, precum artistul Ion Barbu sau arhitecții Ilinca Păun și Mihai Danciu.

Aceștia au făcut o frumoasă prezentare a perspectivei de dezvoltare a turismului în orașul Petrila, în jurul fostei Mine Petrila și pe elementele de cultură și tradiție care sunt favorabile imaginii orașului Petrila.

”Mă bucur că a atras atenția propunerea lui Ion Barbu ca orașul Petrila să fie definit drept Capitala Culturală a Văii Jiului. De asemenea, sunt deosebit de încântat de faptul că unul dintre cei mai prestigioși oameni de afaceri din România, Dragoș Anastasiu (cunoscut din emisiunea ”Arena Leilor” de la TVR) ne-a ridicat o minge la fileu, prezentându-ne, dincolo de vulnerabilitățile pe care le avem și pe care le știm, șansele deosebit de mari pe care le putem avea pentru a valorifica la maxim potențialul turistic, cultural și istoric al orașului Petrila și, în general, al Văii Jiului. Îi mulțumesc și le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru că au dat, prin votul lor, un important credit proiectului turistic ”Adoptă un momârlan”, care poate deveni o altă rampă de lansare pentru turism în orașul Petrila”, informează Vasile Jurca.
orasele de maine2.jpg
Importanța dialogului și descoperirea căilor de dezvoltare și regenerare urbană prin implicarea tuturor factorilor potențiali a fost foarte bine punctată în concluziile evenimentului de către omul de afaceri Dragoș Anastasiu: 

”Ceea ce este clar, ca o concluzie a acestui eveniment, este faptul că România se dezvoltă iar noi ne maturizăm și începem să descoperim că dialogul este necesar și nu putem fără echipă. Lumea începe să înțeleagă că într-o țară în care lipsa de încredere este elementul esențial care ne înconjoară aceasta este principala ”frână”... Am perceput că nu există nimic ce nu putem depăși dacă suntem împreună...”, a spus omul de afaceri Dragoș Anastasiu.

Rezultatele au fost meritorii pentru Valea Jiului primind votul publicului la cea de-a șasea ediție a Conferinței ”Cities of Tomorrow”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Vasile Jurca se declară convins că va găsi înțelegerea necesară la ceilalți primari din localitățile Văii Jiului, în perspectiva constituirii unei asociații dedicate acestui ambițios obiectiv de dezvoltare turistică, asociație care, potrivit propunerii omului de afaceri Dragoș Anastasiu, trebuie să fie acel partener de care mediul de afaceri din domeniul dezvoltării turismului în România are nevoie pentru a deschide oportunități de colaborare și de investiții în regiunea Văii Jiului.
Redactori: Tiberiu Vințan și Daniel P. Bolog
28.02.18 06:48
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one