INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Petrila - acţiune cu puternic impact educativ în planul educaţiei patriotice a tinerei generaţii

clasaIII-altfel3.jpg
Pentru elevii clasei a III-a de la Şcoala Gimnazială Nr.6 din Petrila, încheierea anului şcolar a inclus – în afară de activităţile festive consacrate – o frumoasă acţiune cu puternic impact educativ în planul educaţiei patriotice a tinerei generaţii.
Prin preocuparea prof. Corina Herbei şi a bibliotecarei Raluca Cocolan şi în colaborare cu Subfiliala Petrila a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” a avut loc joi, 15 iunie, acţiunea „Omagiu Eroilor neamului”.

Printre invitaţii care au răspuns „prezent” am remarcat – cu regretul de a nu avea o participare mai numeroasă - prezenţa prof. Anca Manoliu – preşedinte al Asociaţiei „Les amis de France” din Petrila, prof. Florin Ulric (preşedintele Cercului Cultul Eroilor de la Şoala Gimnazială 1-6 Petrila) şi a unui grup de ofiţeri în rezervă şi retragere din Petrila şi Petroşani.
clasaIII-altfel.jpg
clasaIII-altfel2.jpg
Acţiunea s-a desfăşurat la Mausoleul Eroilor Necunoscuţi din Lonea, o adevărată bijuterie arhitectonică ridicată prin contribuţia exclusivă şi din iniţiativa Direcţiunii Minelor Statului Lonea – director administrativ fiind inimosul Nicolae Gavrilescu – şi sfinţită în 5 iunie 1924 cu prilejul Zilei Înălţării Domnului care este în acelaşi timp şi Ziua Eroilor. Sfinţirea a avut loc în cadrul unei ample manifestări omagiale, relatată pe larg în articolul „O vrednică pomenire”, de „Gazeta Jiului” ziar fondat de către Gheorghe Tătărescu – viitor prim–ministru al României. (Să nu uităm că Marian Boboc, redactorul şef al ZVJ, a publicat pentru prima dată în presă în „Prăvălia cu istorii” documentarul cu istoricul mausoleului, povestea fiind preluată de mulţi fără a-l cita, ca şi cum ei ar fi documentat în biblioteci şi arhive; ruşine lor! – n.r.).

Elevii petrileni au adus şi ei un omagiu eroilor căzuţi pentru ţară, printr-un frumos program artistic, care a urmat alocuţiunii col.(rtr.) Adrian Ronai – preşedinte al Subfilialei Petrila a Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria”. Folosind cadrul festiv creat, a fost înmânată şi Diploma pentru locul întâi obţinut de eleva Olariu Izabela, care, împreună cu eleva Roxana Moţ – ambele membre ale Cercului Cultul Eroilor de la Şcoala 1-6 Petrila - au participat la concursul interjudeţean „Un secol de la eroismul lor” desfăşurat nu cu mult timp înainte la Comarnic, jud. Prahova.
Corespondență: Adrian Ronai
Imagine: Vasile Laurențiu Sorin
20.06.17 09:39
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one