INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Părintele Octavian Pătrașcu a trecut la cele veșnice. Dumnezeu să-l odihnească!

646x404.jpg
Octavian Pătraşcu a fost preot mai bine de jumătate de veac şi a fost unul dintre cei care au oficiat la înmormântarea părintelui Arsenie Boca, la Prislop. A slujit în Petroşani, unde a ctitorit o bisericuţă maramureşeană cu hramul "Sfânta Varvara" şi a creat un muzeu al satului.
Născut în 1939, a ales calea preoţiei la sfârşitul anilor ’50, într-o perioadă în care activităţile religioase nu erau agreate de regimul comunist. Părinţii săi, care au fost profesori, l-au îndrumat spre preoţie. Tatăl său cânta şi în strana unei biserici, iar el i-a urmat dorinţa. Octavian Pătraşcu a slujit cea mai mare parte a vieţii în Valea Jiului, dar a locuit pentru câţiva ani şi în Arad.

În mica lume pămînteană a preotului Pătraşcu, biserica Sfânta Varvara, se intră pe o poartă înaltă, din lemn, construită după modelul celor din satele maramureşene, dar şi pe o poartă momârlănească, a muntenilor din zona Văii Jiului. Localnicii trec cu speranţă pragul bisericii. Zeci de familii primesc hrană caldă în cantina care funcţionează la subsolul lăcaşului de cult, în timp ce alţi oameni au găsit sprijin material în bunătatea preotului. În zilele de slujbă, sărmanii îl aşteaptă pe părintele Pătraşcu la ieşirea din biserică pentru a-i cere câţiva lei. I s-a dus vestea preotului hunedorean, pentru dorinţa sa de a ajuta oamenii.

Astăzi ne despărțim de părintele Pătrașcu, cu sufletele îndurerate, rămânem totuși cu învățămintele lui și cu speranța că Valea Jiului va avea un viitor. Un viitor în care părintele Pătrașcu nu a încetat niciodată să creadă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Documentare: Adevărul.ro
Redactor: Daniel P. Bolog
26.10.17 21:30
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one