INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Onoare, demnitate și respect - Poliția Română

politia-romana-uniforma.jpg
Știm că în aceste zile meseria de polițist nu mai pare atât de frumoasă însă putem spune, cu tot respectul dumneavoastră, că această meserie veghează în permanență la liniștea și siguranța societății din care facem cu toții parte.
Presiunile la care sunt supuși polițiștii în aceste zile sunt tratate cu seriozitate și demnitate de către instituția Poliției Române, încercând în permanență să câştige aprecierea cetăţenilor, demonstrând, în fiecare zi, profesionalism și devotament în realizarea misiunilor încredințate.

Noi, cetățenii, am ajuns să credem că libertatea de exprimare ne dă dreptul să fim ”specialiști în toate” dar, mai cu seamă, suntem ”specialiști” în denigrare. Denigrarea vecinului, a colegului sau prietenului, a instituțiilor publice și a celor care le conduc, folosind un limbaj care nu este caracteristic demnității noastre ca persoană.

Desigur, să nu generalizăm, în această ”pădure” a comunității există ”uscături”. La rândul lor, polițiștii fac parte din comunitate, poliţistul este un partener al cetăţeanului, nu doar cel care sancţionează, ci, în special, el vine în ajutor, în sprijinul semenilor lui.

De-a lungul timpului, Poliția Română, instituţie fundamentală a statului de drept, a urmat o serie de reforme, propriul proces de modernizare. Astăzi, putem afirma că este o poliţie profesionistă, un factor de stabilitate şi siguranţă în fiecare zonă.

Realităţile secolului în care trăim impun poliţistului de astăzi o perfecționare continuă și o adaptare a acțiunilor sale la noile provocări reprezentate de o infracționalitatea din ce în ce mai diversificată.

Un bun poliţist este acela care se află mereu la datorie, veghează la liniştea şi siguranţa cetăţeanului, şi, totodată, se bucură de respectul comunităţii, respect pe care eu, cetățeanul, îl acord în continuare și mă disociez de orice fel de acțiuni de denigrare a acestei instituții.
”Ai auzit tot felul de lucruri îngrozitoare despre noi: un polițist pedofil prins cu greutate de colegii lui. Nu avem noi cum să-ți facem dovada, acum, că lucrurile nu sunt chiar așa, dar îți promitem că, și în acest caz, cei responsabili nu vor scăpa.

Indiferent de ceea ce se spune despre noi în această perioadă, trebuie să știi că, din echipa Poliției Române fac parte oameni pentru care nu contează decât aflarea adevărului, care nu au liniște până nu dovedesc că, cei care au încălcat legea, sunt acolo unde le este locul, în spatele gratiilor.

Poate că nu suntem perfecți, poate că avem multe defecte, dar cu siguranță suntem profesioniști, iar rezultatele obținute vorbesc de la sine”
, semnat - Poliția Română.
politia-foto.jpg
De aceea, înainte de a lua o hotărâre, gândește–te și pune în balanță dacă munca de ani de zile a unor oameni excepționali poate fi ștearsă cu buretele.

Numai în ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la aproape 2.600 de evenimente, au aplicat peste 8.800 de sancţiuni contravenţionale și au constatat peste 800 de infracțiuni.

Peste 11.000 de poliţişti au acționat, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, constatându-se 831 de infracţiuni, iar 163 de persoane au fost surprinse în flagrant delict.

De asemenea, tot în ultimele 24 de ore, au fost depistate 21 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 79 de măsuri preventive.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 117 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 463 permise de conducere și au fost retrase 166 de certificate de înmatriculare.
POST SCRIPTUM

”Fiți răbdători și demni, așa veți ieși mai puternici! Faceți-vă în continuare datoria, aplicați legea și impuneți-vă respectul față de cei care o încalcă, iar celor care au nevoie de ajutor, oferiți-l! Fiindcă asta vă definește caracterul și vă impune autoritatea”, semnat - un cetățean.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Comunitate
14.01.18 06:51
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one