INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

O femeie în vârstă de 64 de ani, din municipiul Deva, păgubită prin metoda „ACCIDENTUL”

escroci.jpg
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva efectuează cercetări în vederea identificării unor persoane care, apelând la metoda „accidentul”, au încercat să inducă în eroare şi să obţină diferite sume de bani de la persoane din municipiul Deva, sub pretextul că apropiaţi ai acestora ar fi fost implicaţi în evenimente rutiere.
Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 82 de ani, din Deva, pensionar cu privire la faptul că, în data de 04.01.2018, în jurul orei ora 00:30, a fost apelat telefonic de persoane încă neidentificate, care au încercat inducerea sa în eroare cu privire la faptul că o rudă apropiată a accidentat în trafic o persoană, iar în schimbul unei înțelegeri favorabile, va trebui să remită urgent 10.000 de euro. Persoana vătămată și-a dat seama la timp că poate fi victima unei infracțiuni de înșelăciune și nu a dat curs solicitării, adresându-se, în schimb, polițiștilor.

Tot în cursul nopţii trecute, poliţiştii deveni au fost sesizaţi de o altă persoană, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în jurul orei 00:30, persoane neidentificate, atribuindu-și calități mincinoase și sub pretextul că fiica acesteia a fost implicată într-un accident rutier, i-au solicitat să le dea 9.000 euro, sumă ce ar fi fost necesară pentru o intervenție chirurgicală urgentă. Persoana vătămată a reușit să ia legătura telefonic cu fiica sa şi a constatat că cele relatate de apelant nu erau reale.

Nu la fel de vigilentă a fost, însă, o femeie în vârstă de 64 de ani, din municipiul Deva. Aceasta, la data de 03.01.2018, în jurul orei 22:30, a fost apelată de persoane neidentificate, care, sub pretextul că fiul acesteia a fost implicat într-un eveniment rutier, au determinat-o pe aceasta să le dea 1.500 de euro și 3.000 de lei.

În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală şi efectuează cercetări, în vederea identificării autorilor şi a tragerii acestora la răspundere penală.
Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo, pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

Pentru a împiedica "documentarea" infractorilor  cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă,  aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN HUNEDOARA - COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE
05.01.18 08:22
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one