INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Moș Crăciun a colindat și anul acesta Valea Jiului - pe bicicletă

Ciclomosi 1.jpg
Sunt deja cunoscuți pentru ineditul pe care îl aduc în Valea Jiului sportivii de la Asociația ”San Montan”.
Iată că și anul acesta, pentru al patrulea an consecutiv, Moșii Crăciun San Montan au colindat toată Valea Jiului de la vest la est pe bicicletă și au adus daruri pentru familii nevoiașe dar și pentru toți copiii pe care i-au întâlnit pe traseu, împărțind dulciuri și bucurie.

Acțiunea de suflet, ”De Crăciun, fi mai bun!”, începe de fapt cu câteva zile înainte de Crăciun, spiridușii sportivi întâlnindu-se la atelierul lui Moș Crăciun, acolo unde sortează și pregătesc pachetele cu cadouri pentru copiii cuminți, daruri strânse cu grijă prin bunăvoința și mărinimia oamenilor de suflet din Valea Jiului și nu numai.

”În fiecare an, înaintea sărbătorilor de iarnă, membrii Asociației ”San Montan” ne strângem la sediu pentru a sorta și repara jucăriile și hăinuțele primite de la oameni darnici, pe care apoi le pregătim pentru a le duce la copiii nevoiași din Valea Jiului”, a spus Erika Santa, președintele Asociației.

”De Crăciun, fi mai bun!” este un eveniment mult așteptat, atât de copii cât și de adulți, prin ineditul situației și bucuria pe care o împart pe tot traseul lor, atât pietonilor cât și participanților la trafic.

Anul acesta au pornit din Lupeni, la 26 decembrie, momentul a fost puțin trist pentru că au fost opriți din acțiunea lor de suflet de către reprezentanții Casei de Copii ”Sfânta Treime” pentru a împărții darurile copiilor.
Ciclomosi 2.jpg
”Povestea începe la intrarea în orașul Lupeni, unde ne-am dat întâlnire toți ciclo-moșii participanți la acest eveniment ... entuziaști. Am plecat spre Casa de Copii ”Sfânta Treime” din Lupeni unde, stupoare, nu doar că nu am avut voie să avem contact cu copiii, ci ni s-a spus, de către un anume domn Florin, să ne luăm cadourile înapoi ... ceea ce nu am făcut, bineînțeles. Sperăm totuși că micile atenții au ajuns la copilași, ei nu au nicio vină. Nu știu de ce unii adulți se comportă astfel cu copiii, privându-i de astfel de bucurii, oare cu ce au greșit bieții copilași de au meritat o ”pedeapsă„ atât de spartană? Se pare că doi ani la rând au fost destul de cuminți și au avut voie la Moș Crăciun. Din păcate, nu și anul acesta! Cu un gust amar, dar care nu a marcat negativ acțiunea noastră, am plecat spre familia Gheorghe din Lupeni unde am fost primiți cu drag și bucurie de cei 11 membri ai familiei și parcă ne-a mai trecut amărăciunea la vederea celor 9 copii curăței, cuminței și bucuroși să ne vadă”, a declarat Erika Santa.
Ciclomosi 3.jpg
Traseul moșilor San Montan a continuat apoi în municipiul Vulcan, unde moșii au poposit la Sala de Cățărare ”Fără Limite”. Aici au fost așteptați de mulți copilași dornici de întâlnirea cu ciclo-moșii.

”La Vulcan am avut parte și de o demonstrație de cățărare din partea copiilor. Îi mulțumim domnului Florin (alt Florin, nu cel de la Lupeni) pentru ospitalitate și îi felicităm pe cei care se ocupă de acești copii minunați”, a continuat Erika Santa.
Ciclomosi 4.jpg
Pentru că ciclo-moșului îi stă bine cu drumul, echipa a plecat mai departe, spre Petroșani, împărțind bomboane pe tot traseul. Ajunși în Parcul ”Carol Schreter”, Moșii San Montan au colindat în prezența celor mici și a celor mari, copiii bucurându-se de micile atenții oferite. Convoiul ciclo-moșilor s-a îndreptat apoi spre orașul Petrila, unde au fost așteptați de două familii. Familia Moldovan, cu 7 copii frumoși, curați și îngrijiți și familia Drosu cu mulți copii și ei, chiar cu probleme de sănătate, din păcate!

”Ambele familii din Petrila au primit cadouri de Crăciun. Evenimentul a continuat în Parcul Copiilor din Petrila, un parc deosebit de frumos amenajat pentru cei mici. Aici am împărțit bomboane nu doar copiilor ci și părinților și bunicilor aflați la recreere și, cu un colind frumos, moșii s-au retras pe la casele lor promițând că vor reveni la anul mult mai mulți”, a spus în continuare Erika Santa.
Ciclomosi 5.jpg
Ciclomosi 6.jpg
Ciclomosi 7.jpg
Aceasta a fost prima parte a misiunii. Partea a doua a continuat a doua zi, pe 27 decembrie, când reprezentanții Asociației ”San Montan” au dus daruri în Comuna Baru, la ”Casa Speranței”. Aici au găsit alți copii minunați, curăței și îngrijiți, strânși în jurul bradului de Crăciun, primindu-și darurile cu emoția copilului inocent.

”În fiecare an venim aici cu daruri la acești copii frumoși și încercăm să aducem un zâmbet pe chipurile lor. Emoțiile sunt puternice și copiii ne-au colindat și ne-au smuls promisiunea de a reveni la ei. Mulțumesc tuturor ciclo-moșilor care au sacrificat câteva ore bune pentru a traversa Valea Jiului, de la Lupeni până la Petrila, pe biciclete sau cu mașina, aducând astfel puțină bucurie pe fețele oamenilor mari și mici!”, a spus în încheiere Erika Santa.
Ciclomosi 8.jpg
Post Scriptum:
Am spune că există un baraj care definește diferența dintre un copil și un adult. Inocența unui copil este cea care sparge orice fel de bariere și te face pe tine, adultul, să trăiești emoții pe care nu credeai că le vei avea vreodată. Așa s-a întâmplat și la Casa Speranței din comuna Baru unde, alături de San Montan, am dus daruri pentru îngeri. Îngeri, de câțiva anișori, care ne-au colindat frumos și s-au bucurat de darurile primite de la Moș Crăciun, prin bunăvoința unor oameni de suflet. Nu pot fi descrise emoțiile în cuvinte însă vreau să mulțumesc, în primul rând acestor copii minunați și, nu în ultimul rând, mulțumesc San Montan pentru ceea ce sunteți și ceea ce oferiți. Daniel P. Bolog - Info Petrila.
De Crăciun, fi mai bun - San Montan

Timp de două zile, ”Moși Crăciun” pe bicicletă au colindat toată Valea Jiului, de la vest până la est, finalizând călătoria în Comuna Baru. Este un eveniment cu o mare doză de sensibilitate, marca San Montan, care se află deja la cea de-a patra ediție de succes.

Posted by InfoPetrila on 27 Decembrie 2017
31.12.17 18:54
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one