INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Mircea Diaconu, la a 30-a aniversare a Erasmus

erasmus-banner.jpg
Comunicat de presă - Mircea Diaconu, la a 30-a aniversare a Erasmus:
"Mă bucură enorm curajul, energia și spiritul de inițiativă al tinerilor cuprinși în aceste programe"
mircea-diaconu.jpg
"În anul 1987, când Uniunea Europeană lansa programul Erasmus+, nu ne-am fi putut imagina că, în viitorul apropiat, copiii noștri vor avea șansa de a studia în libertate, de a călători nestingheriți în străinătate și de a interacționa cu celelalte culturi și popoare din Europa", a declarat Mircea Diaconu cu prilejul evenimentelor din plenul de la Strasbourg al Parlamentului European prin care se marchează cea de-a 30 aniversare a Programului Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineretului și sportului.

În cele două decenii de când există și în România aceste programe europene, numărul beneficiarilor a crescut considerabil, ajungându-se de la 1.250 de studenți cu burse Erasmus, în 1998, la peste 237.400 în anul 2017.

Eurodeputatul, care îndeplinește funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație a Parlamentului European, consideră această aniversare drept un moment oportun de reflecție și reformă în sistemul universitar românesc.

"Mă bucură enorm curajul, energia și spiritul de inițiativă al tinerilor care sunt cuprinși în programele Erasmus. Aceste burse pentru studii și stagii reprezintă o oportunitate enormă pentru studenții români. Din păcate, însă, mulți optează, în urma acestei experiențe, să își continue studiile sau să muncească în străinătate, și nu acasă. Greșeala nu e la ei, ci la noi… România pierde mult din cea mai importantă resursă, cea umană, pentru că universitățile și programele noastre de studii nu sunt la fel de atractive și pentru că salariile pe care le oferă angajatorii sunt așa cum sunt…"

În opinia europarlamentarului, un sistem universitar performant s-ar putea constitui într-un pas esențial către limitarea fenomenuluibrain drain din România, dar și către atragerea de studenți străini în țara noastră:

"Dacă stăm foarte bine la capitolul exportatori de studenți Erasmus, ne aflăm, din păcate, la coada clasamentului ca destinație aleasă de studenții străini. Cred că o consultare cu tinerii români și cu cei străini care au beneficiat, prin intermediul acestui program, de experiența universitară atât în România, cât și în afara țării, ar fi mai mult decât binevenită pentru a înțelege diferențele de abordare și de performanță, și mai ales pentru a prelua elemente din reformele de succes implementate în străinătate".

Lansată de Comisia Europeană în luna ianuarie 2017, campania care marchează aniversarea programului Erasmus va continua la nivel european, național și local până la finele anului în curs, Comisia pentru Cultură și Educație a Parlamentului European având în pregătire o rezoluție cu privire la viitorul acestui program.

Biroul europarlamentarului Mircea Diaconu

14 iunie 2017
Info Petrila - Comunicat de Presă
20.06.17 06:46
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one