INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Mina Lupeni și-a luat tributul. Unul dintre cei trei mineri prinși în subteran a fost găsit decedat

22291070_10210237327866764_838236708_o.jpg
Trei mineri au fost prinși sub pământ, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat, alţi opt angajaţi reuşind să iasă la timp. Accidentul a avut loc joi după-amiază, iar potrivit informațiilor surparea s-a produs pe o lungime de 10 metri. În zonă au fost trimise şi două elicoptere SMURD, iar mai mulţi salvatori minieri au intervenit pentru scoaterea victimelor de sub pământ.
Primul dintre minerii prinși în surparea de la Lupeni a fost găsit în viață după aproape opt ore de căutări și, după alte trei ore, a fost scos la suprafață și transportat la București cu un elicopter SMURD.

"Starea pacientului este extrem de gravă. În momentul de faţă este în investigaţii. A venit cu un sindrom de strivire, care e o boală extrem de complexă şi care apare celor prinşi sub dărâmături, în general, şi duce la o dereglare a tuturor funcţiilor vitale ale organismului", a declarat medicul.

Bogdan Opriţa a precizat că următoarele ore şi zile sunt importante în stabilizarea pacientului, acesta având insuficienţă renală.

"Hipotermia nu era atât de gravă şi era un fenomen conex, care a avut darul să agraveze celelalte disfuncţii din organism. (...) Muşchii se topesc în timpul acestor leziuni şi produc inundarea rinichilor. În momentul de faţă este instabil şi facem toate eforturile. Muşchii au suferit o leziune difuză generalizată din cauză că a fost suprins şi supus compresiunii în acea galerie. Întreg organismul lui prezintă o suferinţă generalizată", a mai spus Opriţa.
22290924_10210237327746761_824677246_o.jpg
Potrivit informaţiilor oferite de Ministrul Energiei, Raul Cişmaşiu, minerul, care este şi fotbalist la Hercules Lupeni, este în viaţă. Este al doilea dintre cei trei mineri prinşi în subteran cu care s-a reuşit comunicarea.

Raul Cişmaşiu nu a fost captiv în peretele de cărbune, ci doar blocat de cantitatea de huilă căzută din tavan în momentul exploatării, fiind internat la UPU Petroșani.

Cel de-al treilea ortac prins în surparea de la Mina Lupeni a fost găsit decedat. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda, a declarat că cel de-al treilea miner a murit. Anemona Doda a spus că acesta avea 39 de ani.

A fost găsit primul dintre cei trei mineri prinși în surparea de la Mina Lupeni. Acesta este în viață. În scurt timp va fi scos din mină. Vom reveni!

Posted by InfoPetrila on 5 Octombrie 2017

LIVE MINA LUPENI

Posted by InfoPetrila on 5 Octombrie 2017
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
06.10.17 10:00
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one