INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Laboratoare noi pentru elevii Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila

1Brâncuși.jpg
Din dorința de a îmbunătăți serviciile educaționale pentru elevii din zonele miniere, care învață în cadrul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, echipele de proiect coordonate de d-na profesor economist Frățilă Elisabeta și d-na profesor Rus Angela, susținute de directorul școlii, doctor inginer Mitran Cecilia-Livia, au aplicat la programul național de donații IT ”Educlick” demarat de Asociația Ateliere Fără Frontiere București și Companiile Enel în România.
Programul a fost lansat în luna septembrie 2017, cu scopul de a sprijini educația și incluziunea în comunitățile defavorizate prin cadrul proiectului de donații “Toată lumea intră în jocul educației IT”. De asemenea, din echipele de proiect fac parte: Director Dr. ing. Mitran Cecilia Livia, Director adjunct prof. Balintoni Mirela, Director adjunct Andreica Emilia, prof. Ciucă Cristiana, Directori educativi prof. Belgiu Gabriela și prof. Dănilă Gianina.

În urma câștigării proiectelor, numite ”Laborator IT” și ”Un pas spre viitor”, s-a reușit dotarea a două săli de clasă cu câte 15 calculatoare. O clasă destinată activităților de predare-învățare-evaluare și instruire practică pentru elevii de liceu și un laborator de informatică destinat desfășurării de activități complementare care vor crește calitatea procesului educațional pentru elevii de gimnaziu, inclusiv orele de informatică și TIC.
2Brâncuși.jpg
Laboratoarele se adaugă celorlalte dotări existente în cadrul colegiului, pe care colectivul didactic le utilizează în procesul de educație al elevilor.

Elevii claselor IX-XII cu profil economic, comerț și învățământ profesional vor fi beneficiarii direcți al proiectului ”Laboratorul IT”. Astfel, ei vor învăța să utilizeze softuri specifice domeniului contabil, însușind acele competențe care să dezvolte înaltul profesionalism, inițiativa, perspicacitatea și abilitățile de a opera eficient în mediul economic.
Elevii clasei a V-a A și un grup de elevi voluntari vor fi instruiți săptămânal de către prof. TIC Rus Angela pentru editarea de documente, utilizarea Internetului, pentru dezvoltarea competențelor de comunicare prin utilizarea calculatorului. Elevii vor realiza desene tematice, compuneri, pliante, broșuri, proiecte care promovează identitatea și tradițiile.
3Brâncuși.jpg
Înființarea laboratoarelor garantează în timp asigurarea condițiilor optime desfășurării activităților educaționale propuse, calculatorul fiind un instrument de strictă necesitate în domeniul economic și informatic. Proiectul oferă posibilitatea cadrelor didactice de a pregăti generații de elevi, viitori profesioniști în domeniul economic și nu numai. Proiectul acoperă nevoia de instruire asistată de calculator și generează dezvoltare atât în perioada de implementare cât și după finalizarea acesteia.

Coordonatori:
Prof. ec. Frățilă Elisabeta
Prof. Rus Angela
Daniel P. Bolog - Info Petrila Cultural
24.01.18 20:19
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one