INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

La Petrila tinerele familii sunt interesate de construirea locuințelor pe terenuri atribuite în baza Legii 15/2003

cartier-rezidential.jpg
În orașul Petrila construcția de apartamente este prioritară pentru edili, fapt dovedit chiar pe finalul anului trecut, atunci când 20 de familii tinere ale orașului au primit apartamente noi, moderne, într-un bloc nou de locuințe tip ANL.
Cu toate acestea încă mai există cereri de locuințe care se află în așteptare, iar edilii promit că aceste construcții vor continua. În paralel cu dezvoltarea spațiului locativ al orașului Petrila, se află și preocuparea pentru atribuirea terenurilor din domeniul administrativ pentru tinerii care doresc să își construiască propria casă.

Astfel, două familii din Petrila vor trebui ca anul acesta să înceapă lucrările de construcție la propriile case. Autoritățile locale petrilene le-au acordat terenuri, în baza Legii 15/2003, iar acum tinerii au obligația ca într-un an de zile să inițieze lucrările de construcție.

Legea 15/2003, republicată în Monitorul Oficial, partea I nr. 182 din 13 martie 2014, reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani a unei suprafețe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuințe proprietate personală.
”Ceea ce este foarte important, este faptul că atribuirea terenului se face în folosință gratuită pe durata existenței locuinței proprietate personală, în limita suprafețelor disponibile, prin hotărâre a Consiliului Local al localității în care este situat terenul, iar atribuirea terenurilor se face în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii aprobate prin hotărâre a Consiliului Local”, se arată în documentele aprobate de Consiliul Local al orașului Petrila.
jurca-vasile.jpg
De asemenea, la Articolul 6 al aceleiași legi se specifică faptul că:

(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuințe proprietate personală este obligat să înceapă construcția locuinței în termen de un an de la data atribuirii terenului și să o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicata, cu modificările și completările ulterioare.

(2) In cazul nerespectării condițiilor prevăzute la alin. (1), prin hotărâre a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosință asupra terenului atribuit.

(3) Planurile urbanistice zonale (PUZ) si planurile urbanistice de detaliu (PUD) privind ansambluri de locuințe-tip înșiruite sau cuplate care se realizează pe terenuri identificate potrivit art. 1 alin. (2) se inițiază și se finanțează de consiliile locale.

Două familii din Petrila au primit terenuri în suprafață de câte 400 de metri pătrați fiecare pentru construirea propriilor case.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Comunitate
04.01.18 07:38
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one