INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

La Petrila, sâmbătă 9 septembrie, Festivalul Național de Folclor "Momârlanii gazde bune!"

festival-folclor.jpg
Sâmbătă, 9 septembrie 2017, sala de spectacole a Casei de Cultură "Ladislau Schmidt" din Petrila va fi gazda deja prestigiosului festival - concurs național de folclor "Momârlanii gazde bune", aflat acum la ediția cu numărul 4.
Scopul festivalului concurs de la Petrila este descoperirea, promovarea și susținerea tinerelor talente din domeniile cântecului și dansului popular românesc, crearea posibilității de a lega noi prietenii și viitoare colaborări între participanți.

Concursul este deschis interpreților și dansatorilor amatori din întreaga țară și se desfășoară pe trei secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti si ansambluri de dansuri populare româneşti.

Organizatorii acestui festival devenit deja tradiție în comunitatea momârlanilor din Petrila, Ansamblul folcloric "Junii Petrileni" și Primăria și Consiliul Local al Orașului Petrila, în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă a județului Hunedoara, anunță prezența a zeci de ansambluri folclorice, soliști vocali și instrumentiști din toate județele țării care vor participa la concursul festivalului.

La fel ca și în ediția anterioară, "cireașa de pe tort" o va constitui parada portului popular românesc, la care vor participa toți concurenții festivalului, pornind din zona pieței centrale "Grand Marr" din Petrila și până la Casa de Cultură, o binemeritată pauză în derularea festivalului care va încânta privirile celor prezenți, începând cu ora 14,00.
ans-junii-petrileni.jpg
parada-port.jpg
Coordonatorii festivalului, Constantin și Mariana Cigmăian, ne spun că la această ediție a festivalului concurs vor fi acordate premii constând în diplome, medalii, trofee și bani. De asemenea vor fi acordate mai multe distincții din partea Asociației folclorice "Junii Petrileni" și a Centrului de Cultură și Artă a județului Hunedoara.

Concursul va avea un juriu de prestigiu format din:
- maestru coregraf din banat, Victor Jigăjan - președinte;
- maestru instrumentist și îndrăgit interpret, Luță Popovici;
- profesor de canto și îndrăgită interpretă a muzicii populare, Simona Ionașc;
- îndrăgită interpretă de muzică populară, Violeta Deminescu Jurca;
- etnolog, dr Dumitru Gălățan - Jieț.
simona-ionasc.jpg
Așadar, sâmbătă în orașul Petrila va răsuna folclorul românesc într-o nouă ediție a Festivalului - Concurs Național de Folclor "Momârlanii gazde bune!"
Daniel P. Bolog - Info Petrila Tradiții
09.09.17 07:39
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one