INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Jandarmeria montană hunedoreană este pregătită să facă față oricăror situații de urgență din mediul alpin

20171019_124434.jpg
Mobilizare majoră de forțe, joi - 19 octombrie, într-o zonă destul de retrasă din estul Văii Jiului (Rezervaţia Naturală Cheile Tăii), folosită în trecut ca loc de antrenament pentru vânătorii de munte. Acum, aici, își fac antrenamentele jandarmii, iar la exercițiul de joi au fost prezente oficialități din cadrul jandarmeriei Alba, Bihor, Arad, Caraş-Severin, Gorj, reprezentanţi ai administraţiilor publice unde funcţionează structuri montane de jandarmi, ai instituţiilor publice cu care există relaţii de colaboare sau cooperare, prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Exercițiul la care au participat aceștia a presupus salvarea unor persoane blocate la zeci de metri înăltime pe munte, coborâri în rapel și cu tiroliana, dar și salvarea unor răniți din zone greu accesibile, iar prin acest exercițiu Jandarmeria montană hunedoreană a demonstrat că este pregătită să facă față oricăror situații de urgență apărute mediul alpin.
20171019_123115.jpg
20171019_125512.jpg
Cu această ocazie, șeful IJJ Hunedoara, Robert Vîță, a făcut cunoscut că, în premieră, 12 jandarmi montani din județul Hunedoara au devenit paramedici după ce au urmat cursurile de specialitate la Tărgu Mureș. Astfel, ei vor putea, împreună cu salvamontiștii, să acorde prim-ajutor medical până la sosirea unor echipaje SMURD sau ale Ambulanței la locul unei solicitări.

"Structurile Ministerului Afacerilor Interne se pregătesc pentru același scop: întâmpinarea sezonului rece și a riscurilor care rezultă de aici. În judetul Hunedoara am avut diverse evenimente, unele chiar neplăcute, în ceea ce priveste gestionarea  situațiilor din zonele de munte, iar acest exercițiu pe care Jandarmeria l-a propus, se înscrie în programul de măsuri pe care l-am gândit vara, prin care  gestionăm aceste situații", a declarat Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara.
20171019_120447.jpg
20171019_120935.jpg
Și mai interesant poate fi faptul că autoritatile din județul Hunedoara vor să doteze cele 9 posturi de salvare montană din cadrul Jandarmeriei cu drone care să fie folosite acolo unde jandarmii nu reușesc să ajungă în timp util sau terenul este inaccesibil.

"Inspectoratul nostru are 9 posturi de jandarmi, este cel mai mare, ca număr, din tară, pentru un județ. Avem posturi montane în  3 stațiuni: Straja, Parâng și Râușor și acum a fost un exercițiu cu grad de risc ridicat. Ce intentionăm noi? Să ne testăm capacitatea într-o situație reală. Nu l-am făcut în curte, l-am făcut aici. Este vorba despre o testare reală  a capacităților noastre, care ne pregătim de sezonul de iarnă", a declarat colonel dr. Robert-Iulian Vîță, inspectorul șef al I.J.J. Hunedoara.
20171019_120247.jpg
20171019_120300.jpg
Aflat în calitate de invitat în cadrul acțiunii jandarmeriei, directorul Liviu Uzlău, colonel în cadrul Jandarmeriei Române, directorul Direcţiei Ordine Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a declarat:

"Îmi face o deosebită plăcere să vă salut şi îi mulţumesc domnului colonel Vîţă, pentru invitaţia pe care mi-a adresat-o. Pentru mine e ceva inedit. Am venit aici ca invitat, eu de obicei sunt coordonator la astfel de acţiuni. Activitatea de azi se circumscrie unei game mai largi de exerciţii pe care Jandarmeria Română şi-a propus să le organizeze şi să le desfăşoare, nu atât pentru sine – normal că se testează şi capacitatea operaţională proprie – cât mai mult pentru cooperare şi colaborare cu alte instituţii ale Statului sau cu alte entităţi – aţi văzut foarte bine şi astăzi prezenţa Salvamontului, Ambulanţa, SMURD. Deci nu am fost şi nu suntem niciodată singuri în astfel de situaţii. Acest exerciţiu pe montan intervine, cum spunea şi domnul colonel Vîţă, pe începutul de sezon rece. Într-adevăr a fost un antrenament pentru noi, dar prin ceea ce faceţi dumneavoastră, prin prezenţa la acest exerciţiu vrem să transmitem un mesaj şi populaţiei: să nu ezite să apeleze în situaţii de urgenţă, în situaţii de criză la Jandarmerie, la Salvamont, sau la structurile care sunt abilitate şi au capacitatea de a-i sprijini. Să încercăm să le dăm încredere prin astfel de exerciţii beneficiarilor finali ai serviciilor pe care le prezentăm ca să zic aşa. Acum două săptămâni a mai avut loc un exerciţiu similar în cadrul unui alt proiect european, pe mai multe judeţe, încheiat iar cu succes. Acolo am încercat să extindem aria de acţiune şi am mers la salvarea din zona montană cu suport aerian. Intenţionăm, împreună cu domnul colonel Vîţă, şi am discutat şi ieri, şi azi acest lucru, ca şi aici pe Hunedoara să aducem la anul, într-un exerciţiu similar ca şi complexitate, un elicopter, să vedem zonele în care ar fi pretabil să se intervină cu aparatul de zbor deoarece sunt zone greu accesibile şi aşa mai departe".
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
21.10.17 00:11
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one