INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

În data de 17.01.2018 la Primăria orașului Petrila - Campanie ITM de informare și conștientizare

campanie-itm.jpg
Campania ITM de informare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, va poposi la Petrila, la sediul Primăriei orașului, în data de 17 ianuarie 2018, începând cu ora 13.00.
Campania face parte dintr-o serie de acțiuni derulate de ITM Hunedoara, începând din luna decembrie a anului trecut, având scopul conștientizării partenerilor sociali cu privire la modificările recente apărute în legislație asupra salariului brut, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea 62/2011 reglementate prin art. VII din OUG nr.82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative, registrul general de evidență a salariaților și transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

Acțiunile se desfășoară până la sfârșitul lunii ianuarie și se va pune accent pe conştientizarea de către angajatori a respectării voluntare a legislaţiei muncii.
”Angajatorii trebuie să conştientizeze faptul că munca nedeclarată are efecte negative pe termen scurt, mediu şi lung atât pentru individ cât şi pentru angajator. Pentru individ efectul este legat de lipsa protecţiei sociale cauzată de neplata contribuţiilor aferente către bugetul asigurărilor sociale de stat, deci el nu va beneficia nici de drept de şomaj în cazul concedierii, nici de vechime în muncă pentru pensie şi nici de asigurări medicale în cazul îmbolnăvirii”, a subliniat Adrian Florin Bozdog, inspector şef în cadrul ITM Hunedoara.

Angajatorii care utilizează munca nedeclarată practică în fapt o concurenţă neloială prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente, obligaţiile financiare fiind mai mici şi mai puţine decât în cazul angajatorilor care respectă legea.
”Informările se vor referi la principalele aspecte legislative legate de încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului de muncă, prevederile legale referitoare la timpul de muncă şi de odihnă, reglementări referitoare la contractele de muncă cu timp parţial şi de evidenţiere a timpului de muncă prestat de angajaţi, modificarea salariului minim brut garantat în plată”, a concis Adrian Florin Bozdog.

Acţiunile de informare vor viza angajatori cu capital de stat, cu capital privat, regii autonome, întreprinderi individuale, asociaţii familiale, reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale.
 
Info Petrila - Comunicate de presă
08.01.18 14:08
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one