INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

În contextul restrângerii activităților din sectorul minier, autoritățile locale din orașul Petrila caută soluții alternative

oi-vls.jpg
Fiind una dintre cele mai vechi îndeletniciri a localnicilor din estul Văii Jiului, oieritul, în contextul grăbit al modernizării economiei mileniului trei și al apariției comerțului de supermarket, aceasta a avut mult de suferit, cu toate avantajele oferite de natura produselor BIO oferite de crescătorii de animale din această zonă, momârlanii, așa cum îi cunoaștem.
Oierii petrileni, la fel ca și cei de pe întreg cuprinsul Văii Jiului, sunt cei care și-au păstrat tradiția de mii de ani, fiind singurul beneficiu de care s-au putut bucura în ultimii ani ai dezvoltării urbane accelerate. Tot ei sunt cei care au ținut vii în memoria noastră binecunoscutele nedei și agape frățești, odinioară fiind adevărate manifestări la care își etalau cu mândrie belșugul venit din această formă de existență, la loc de cinste fiind tradiția populară, o moștenire de aur pe care momârlanii nu au lăsat-o să piară, chiar dacă au venit vremuri mai grele.

Pe agenda de lucru a primarului Vasile Jurca, fiind o preocupare mai veche a edilului de la Petrila și una dintre cele mai importante în aceste zile, ne sunt readuse în atenție tocmai aceste activități ale momârlanilor, o atenție deosebită fiind sprijinul pe care primăria îl poate acorda acestor crescători de animale pentru aducerea la loc de cinste a tuturor îndeletnicirilor și a beneficiilor avute de pe urma lor.

În contextul restrângerii activităților din sectorul minier, autoritățile locale din orașul Petrila caută tot mai multe soluții alternative de încurajare a oricăror modalități de creștere a economiei locale, în acest sens sectorul agricol și zootehnic având un rol foarte important. Astfel, la finele săptămânii trecute, la Primăria din Petrila a avut loc o importantă întâlnire a reprezentanților administrației publice locale cu producătorii agricoli și fermierii din Cimpa, Jieț, Tirici, Răscoala, Lonea și alte zone rurale ale orașului Petrila, eveniment inițiat de primarul Vasile Jurca la care au fost prezenți peste 40 de fermieri.

La întâlnire au fost prezentate oportunitățile de finanțare a unor proiecte dedicate fermierilor din fondurile alocate României pe programele de dezvoltare a agriculturii, au fost ascultate toate observațiile, părerile și opiniile lor, adunate cap la cap vor face obiectul următoarelor întâlniri ale edililor petrileni la nivel guvernamental și palamentar.
Una dintre problemele care-și pot găsi o rezolvare în scurt timp ține de valorificarea lânii de la oile proprietarilor de turme din Petrila, așa cum ne asigură primarul de la Petrila:
”Am găsit o oportunitate în acest sens din partea unei firme din Germania care s-a arătat interesată de achiziționarea lânii de oaie și vom căuta să-i punem în legătură directă cu proprietarii din zona noastră”, a declarat Vasile Jurca.
Foto: Vasile Laurențiu Sorin
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
26.02.17 21:35
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one