INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Festival inedit pentru copiii din Petrila - Concurs de sculptură în dovleci

dovleci1.jpg
Primăria orașului Petrila prin domnul primar Vasile Jurca, Clubul Copiilor Petrila, director Radu Chința și doamna consilier județean Doinița Maria Bălănesc vă invită marți, 17.10.2017 la ora 16,00, în Parcul Copiilor din Petrila pentru o acțiune inedită.
"Un concurs de sculptură în dovleci este lansat cu sprijinul autorităților locale de la Petrila, menit să revitalizeze obiceiuri românești legate de toamnă, să stimuleze imaginația și creativitatea copiilor și să îi facă să creeze simboluri ale toamnei care odinioară se întâmplau și ofereau farmecul acestui anotimp. De asemenea ne dorim să creem un mediu propice socializării și concretizării unei forme de comunicare între membri comunității, părinți - copii - profesori - autortăți", declară profesor Radu Chința.

Profesorul Radu Chința mai spune că acest festival al dovleacului nu se dorește a avea vreo legătură cu apropiata sărbătoare vestică, Halloween-ul, ea se dorește a fi un pur exercițiu de creativitate adresat copiilor.

"Vă invităm, cu mic, cu mare, să participați la acest inedit concurs, o noutate pentru orașul Petrila. Venim în sprijinul copiilor cu dovlecii și îi așteptăm să participe împreună cu părinții și profesorii lor, ei vor trebui să vină doar cu instrumentele pentru sculptură și imaginația. De premiere, muzică, bună dispoziție ne ocupăm noi, lăsăm pe seama copiilor creativitatea și inspirația", spune primarul Vasile Jurca.

Sunt acceptați în concurs și dovlecii sculptați acasă. Se va sculpta cu lingura sau cu dalta și nu cu cuțitul, pentru evitarea oricăror accidente. Copiii mai mari de 14 ani pot concura singuri, cei mici doar împreună cu părinții.

"Ținând cont că în această toamnă s-a renovat și Parcul Copiilor și arată atât de frumos și avem o toamnă splendidă, ne-am gândit să facem un spectacol cu o temă nouă, un concurs inedit, dorim să oferim copiilor șansa de a-și pune imaginația la contribuție prin sculptarea dovlecilor așa cum își imaginează fiecare. Vom oferii copiilor un cadru de poveste, împreună cu directorul Clubului Copiilor vom face să arate foarte frumos, specific toamnei, iar copiii vor avea parte de câteva surprize care, cu siguranță sunt așteptate. Avem și sprijinul domnului primar, sonorizarea oferită de Casa de Cultură și parcul la dispoziția copiilor", declară consilier județean Doinița Maria Bălănesc.
sculptura-dovlecei.jpg
Daniel P. Bolog - Info Petrila Cultural
16.10.17 09:56
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one