INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Eveniment deosebit la Muzeul Olteniei, Secţia de Ştiințele Naturii: Întâlnire cu Avram Iancu din Petroșani

iancu-craiova.png
Muzeul Olteniei Craiova – Secţia de Ştiințele Naturii găzduiește sâmbătă, 25.02.2016, începând cu ora 10,00, o întâlnirea a publicului craiovean cu românul ce a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, Avram Iancu, din Petroşani!
O frumoasă inițiativă organizată de Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei și Asociaţia Veteranmont România, prilej în care organizatorii i-au făcut o frumoasă prezentare sportivului nostru (de profesie bibliotecar), evocând faptul că realizările lui deosebite și performanțele din lumea sportului îi conferă dreptul de a fi numit erou național.

"Veniţi sa-l cunoaşteţi  personal pe acest român erou şi dacă se poate să contribuim şi noi în orice mod la reuşita lui, dedicată exclusiv mândriei de a fi român. Această întâlnire este o ocazie unică ce nu trebuie pierdută de cei ce apreciază performanţa sportivă şi patriotismul dus până la graniţa sacrificiului, a  efortului şi curajului uman", spun organizatorii.

Intre 20 iunie şi 20 august 2017, Avram Iancu va pune în operă o nouă premieră naţională şi mondială, respectiv parcurgerea înot (fără costum de neopren şi fără labe de înot) a celor 2860 km ai Dunării, de la izvoarele din Munții Pădurea Neagră până la vărsarea în Marea Neagră.

“Voi străbate 10 ţări şi 4 capitale, fluturând drapelul patriei noastre de-a lungul întregului curs al bătrânului fluviu... Şi ideea acestei noi provocări mi-a venit tot în bibliotecă. Am recitit romanul “Pilotul de pe Dunăre” a lui Jules Verne unde am redescoperit o poveste fascinantă”. Doar doi pământeni au pus în practică gândul de a înota toată Dunărea. Este vorba de slovenul Martin Strel, care în anul 2000 a reuşit să ajungă la final, în 58 de zile, ajutându-se de costumul de neopren şi de labele de înot. În 2006,  canadianca Mimi Hughes, avea să înoate acelaşi parcurs! S-a folosit şi ea de costumul de neopren dar a renunţat la labele de înot. Pentru acest fapt, la capătul unui efort impresionant, ajunge la final, epuizată, după 90 de zile. Eu NU am să folosesc DELOC costumul de neopren şi nici labele de înot. În acest sens este o premieră mondială şi o premieră naţională absolută", spune Iancu.

În ceea ce privește invitația Craiovei, Avram Iancu nu a întârziat să răspundă acesteia, onorat fiind de aprecierea de care se bucură în capitala olteniei.
avram-iancu.png
"Pentru prietenii craioveni. La inițiativa Asociației Veteranmont, al cărui membru de onoare am devenit în ianuarie 2017, dau curs invitației de a mă întâlni cu voi, mâine 25.02.2017, la Muzeul Olteniei din Craiova. Vom povesti despre credința care mută și munții din loc, despre credința ce ne poate face să umblăm peste ape, despre depășirea limitelor noastre și, mai ales, limitele trasate de alții. Vom vorbi despre importanța și forța identității noastre naționale și multe altele. Vă mulțumesc", declară Iancu.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
24.02.17 17:18
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one