INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Eveniment comemorativ "ATOMI, NAGY, BĂLTĂREȚU, RIZEA", duminică 26 martie pe Cheile Tăii

sanmontan2.jpg
Duminică, 26 martie 2017, începând cu ora 12,00, pe frumoasele Chei ale Tăii din Petrila, va avea loc ANIVERSAREA MEMORIALĂ "ATOMI, NAGY, BĂLTĂREȚU, RIZEA".
UPDATE: 23 MARTIE 2017

Nu uităm duminică de evenimentul IN MEMORIAM - "ATOMI, NAGY, BĂLTĂREȚU, RIZEA".
Și-au anunțat participarea foști alpiniști ai Clubului Sportiv Inter Petrila (Jiul Petrila - la acea vreme), care vor iniția tineri între 14 și 30 de ani, doritori de a afla tainele alpinismului. Desigur vor beneficia de o dublă asigurare pentru a fi în perfectă siguranță, ne spune Dumitru Lazăr, unul dintre cei care i-au cunoscut pe cei patru alpiniști dispăruți.
Acțiunea este organizată de Asociația "SAN MONTAN" din Petrila, în colaborare cu PRIMĂRIA ORAȘULUI PETRILA și va marca 30 de ani de la tragicul eveniment din 2 martie 1987, atunci când cei patru îndrăgostiți și dăruiți muntelui, aveau să plece pentru totdeauna în lumea celor drepți.

Evenimentul comemorativ se va petrece în preajma refugiului alpin din Cheile Tăii, acolo unde marele artist plastic petrilean, Ladislau Schmidt, a realizat în acel trist an 1987, un monument care se înalță și acum spre cer, amintind trecătorului că muntele poate fi prieten, dar și dușman și trebuie să îl respectăm ca atare.

Oficiali din lumea alpinismului, invitați la acest eveniment, vor destăinui din amintirile care nu pot fi niciodată uitate, amintiri despre cei 4 alpiniști trecuți în neființă acum 30 de ani, cu ocazia etapei de iarnă a Campionatului Național de Alpinism. Vasile Atomi, Ion Băltărețu, Vasile Nagy și Dumitru Florin Rizea au dispărut în "valurile" unei avalanșe pornite în Munții Retezat.
"Sperăm din suflet ca și vremea să ne permită, pe lângă evenimentul comemorativ pe care ni l-am propus, pentru a face o scurtă alergare, o mișcare pe bicicletă, iar cei de la "SALVAMONT" ne-au promis și o cățărare pe stâncile din chei. Participanții la eveniment sunt așteptați cu vin, tradiționala mâncare la ceaun, tricouri și diplome de participare", Erika Santa, președintele asociației "SAN MONTAN".
sanmontan1.jpg
"Sunt unul dintre puţinii alpinişti care am făcut parte din acea echipă şi încă mai activăm în această zonă. Aici i-am cunoscut pe băieţi, aici am trăit multe clipe frumoase cu ei. Patru alpinişti au dispărut dintre noi. Erau tineri, oameni cu suflet mare, alpinişti încercaţi", Gigi Pancu, alpinist.
Daniel P.Bolog - Info Petrila Știri
23.03.17 14:49
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one