INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Epilog la Festivalul național "Momârlanii gazde bune!", ediția a IV -a - Petrila

festival.jpg
Spectacolul concurs "Momârlanii gazde bune!", ajuns iată la ediția cu numărul patru, desfășurat la Petrila în organizarea Ansamblului folcloric "Junii Petrileni", în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Orașului Petrila și cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, aduce Petrila pe scena culturală la nivel național.
S-a lăsat cortina și peste această ediție a festivalului "neaoș" petrilean, un regal folcloric de o adevărată valoare cultural-artistică, nu înainte de a-și desemna câștigătorii trofeelor puse în joc de organizatori, de altfel de câștigat având cultura în acest spațiu plin de tradiție și folclor, așa cum este "țara momârlanilor".

Desigur, cea mai grea parte a maratonului folcloric de la Petrila i-a revenit juriului de specialitate, aceștia având de "judecat" concurenți înscriși din toate zonele folclorice ale țării, care au demonstrat reale calități interpretative ca soliști vocali, instrumentiști sau dansatori.

Astfel, la secțiunea soliști vocali (categoria 7 - 10 ani), locul I i-a revenit Mirunei Ionela Cigmăian, locul II - Radu Modovan și locul III - Delia Stana. Munțiuni: Maria Anesia Rusnac, Bianca Mara, Ionela Elena Stana, Antonia Morar

La secțiunea soliști vocali (categoria 11 - 15 ani), locul I i-a revenit Laviniei Zselnyan, locul II - Cristian Mureșan și locul III - Fabian Tîlvesc. Mențiuni: Cosmina Florea, Georgiana Vesa, Delia Cornelia Albu.

La secțiunea soliști vocali (categoria 16 - 22 ani), locul I i-a revenit Anei Maria Stana, locul II - Andreea Popa și locul III - Grațiela Blaga.

La secțiunea soliști vocali (categoria peste 22 ani), locul II - Mihaela Schiopu.

Trofeul secțiunii: Cornelia Orleanu

La secțiunea soliști instrumentiști, locul I i-a revenit Ralucăi Bojinca, locul II - Mario Băcescu și locul III - Evelina Ionițoiu. Mențiuni: Cosmina Florea, Denisa Iordănescu.

Trofeul secțiunii: Ionela Stana.

La secțiunea dansuri populare (categoria 3 - 10 ani), locul I a revenit Ansamblului Rășinari, locul II - Brâulețul Turceni.

La secțiunea dansuri populare (categoria 11 - 15 ani), locul I a revenit Ansamblului Hațegana și Valea Mureșului Săvârșin, locul II - Cântec și Joc Peștișani.

La secțiunea dansuri populare (categoria 16 - 22 ani), locul I a revenit Brâulețul Turceni și Cununa Vețelul.

Trofeul secțiunii: Ansamblul Junii Petrileni.
Trofeul Festivalului "Momârlanii gazde bune!" a revenit Ansamblului Hațegana.
festival1.jpg
"Doresc să mulțumesc pentru sprijinul important care ne-a fost acordat, Primăriei și Consiliului Local de la Petrila, domnului primar Vasile Jurca, precum și Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, nu în ultimul rând participanților în număr din ce în ce mai mare cu fiecare ediție a festivalului și juriului care a dat dovadă de obiectivism în luarea deciziilor. De asemenea mulțumesc membrilor Ansamblului "Junii Petrileni", pe care cu onoare îl conduc, pentru munca depusă astfel încât acest festival să aibe continuitate și Casei de Cultură "Ladislau Schmidt" din Petrila, pentru logistica pusă la dispoziție. În fiecare an încercăm să prosperăm, să aducem în fața publicului, cu toată dragostea noastră, interpreți de la cele mai fragede vârste până la cei consacrați, folclor autentic din toate zonele țării noastre", a declarat Constantin Cigmăian, directorul festivalului.
festival2.jpg
Festivalul de la Petrila s-a desfășurat sub egida "Zilelor Orașului Petrila", care vor avea loc la sfârșitul acestei luni, iar petrilenii s-au putut bucura de asemenea de o impresionantă paradă a portului popular românesc, pe străzile orașului Petrila.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Cultural
11.09.17 23:35
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one