INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Edilii de la Petrila au declarat "război" gunoiului din oraș

20170310_124021.jpg
Petrila, 10 martie 2017.
Veți spune, probabil, că am folosit un termen mult prea dur, RĂZBOI, dar cei care v-ați aflat în orașul Petrila în aceste zile ați putut vedea pe toate "fronturile" din oraș acțiunile demarate de edilii de la Petrila, având ca scop curățenia orașului urmând ca, în final, Petrila să aibă o altă față.
Trebuie să spun că acest "război" nu este împotriva cetățenilor orașului ci, din contră, cu sprijinul lor. Cel mai elocvent exemplu a fost în zona cu cele mai mari probleme din oraș. Zona Cap Linie Petrila din Cartierul 8 Martie.

Aici sunt trei blocuri turn, 26, 27 și 33, unde locuiesc cei mai mulți cetățeni cu, (sau fără), asistență socială. Un fapt care a impresionat până și edilii, veniți dis de dimineață în această zonă, s-a petrecut la blocul 26. Dintr-un total de 120 de familii care locuiesc în acest bloc, trei locatari ai blocului au curățat de gunoaie toată zona din spatele blocului așa încât acum este "lună și bec", așa cum ne-a spus chiar unul dintre aceștia.
20170310_124251.jpg
Prezența edililor la fața locului a făcut ca, în foarte scurt timp, toți locatarii de la toate cele trei blocuri să se mobilizeze pentru această acțiune, văzând că în sfârșit cineva îi bagă și pe ei în seamă. Desigur, pădure fără uscături nu există, doar că în această "pădure" nu sunt chiar atât de multe uscături cum se credea.

Toate părerile locatarilor au fost ascultate de primarul și viceprimarul Petrilei și, împreună, au pus la cale un plan de "bătaie" pentru a schimba fața lucrurilor.
"Nu se mai poate tolera ca în acest an, 2017, în orașul Petrila să mai fie astfel de lucruri. Ceea ce ne-a marcat a fost faptul că acești cetățeni au crezut că ei nu sunt băgați în seamă. Nu este chiar așa, trebuie să ști cum să discuți cu ei și iată câtă voință de a îndrepta lucrurile descoperim, împreună cu cetățenii. De asemenea, am transmis adrese societăților de televiziune prin cablu și internet să vină, în cel mai scurt timp, să rezolve problema cablurilor care atârnă pe zidurile exterioare. Nu mai putem tolera aceste lucruri, starea lor este jalnică", ne spune viceprimarul Dorin Curtean.

E adevărat, sunt și nemulțumiri legate de comportamentul anumitor locatari, însă cei de bună credință sunt mult mai mulți, iar aceste lucruri se pot îndrepta, prin voință.

"Am mobilizat efective ale serviciului de gospodărire a orașului, ale poliției locale și, împreună cu locatarii acestor blocuri, am reușit să aducem această zonă la stadiul apropiat de normal, am putea zice. Mai sunt multe lucruri de făcut. Cel puțin aici, la parterul blocurilor, sunt magazine alimentare, o asociație culturală renumită, mai multe asociații de sprijin, importanța curățeniei precum și a păstrării ei este de netăgăduit", declară primarul Vasile Jurca.
20170310_124005 (1).jpg
20170310_094222.jpg
În tot orașul Petrila se lucra de zor la toaletarea arborilor și curățarea zonelor verzi. Ceea ce este demn de remarcat este faptul că, în fiecare zonă în care se lucra, sprijinul cetățenilor orașului Petrila nu a întârziat să apară. Semn că la Petrila s-a schimbat ceva.

În acest reportaj m-am axat mai mult pe "zona fierbinte" a orașului iar edilii au promis că situația va fi ținută sub control mult mai atent. Așa cred că ar trebui să o facem și noi, cetățenii orașului, este orașul nostru, al tuturor.
20170310_134214.jpg
20170310_135129.jpg
20170301_103903.jpg
20170310_132256.jpg
Info Petrila - Știri
19.03.17 08:04
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one