INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Drumul tehnologic de la Petrila a primit avizele de execuție

3Mina-Petrila.jpg
Primăria Orașului Petrila a obținut toate avizele necesare pentru continuarea lucrărilor din perimetrul fostei mine Petrila, respectiv reabilitarea drumului și a podului de acces peste Jiu și împrejmuirea incintei principale din zona fostei mine Petrila.
Administrația petrileană a primit asigurări, încă din anul 2015, privind realizarea acestor obiective de interes public din Petrila, din partea SNÎMVJ, conform planului de închidere pentru accesarea ajutorului de stat necesar închiderii minelor de cărbune necompetitive, însă aceste lucrări nu au fost executate. Aceste lucrări au fost programate pentru execuție în 2016, fiind condiționate de notificarea Comisiei Europene privind includerea lor în costuri legate de reabilitarea fostelor exploatări miniere și aprobate prin Decizia CE C(2012) 1020 - final.
"În urma demersurilor făcute prin nenumărate adrese la ministerele de resort și la societatea de închidere, am obținut aprobarea ca lucrările la șoseaua de centură și împrejmuirea incintei principale a fostei mine Petrila să fie executate. Menționez că SNÎMVJ ne-a păcălit sistematic, atât pe mine cât și pe fosta conducere a administrației, că lucrările au fost demarate. La sfârșitul anului trecut am aflat cu stupoare că, de fapt, acestea nu se pot finața pentru că nu a fost notificată comisia europeană", declară primarul Orașului Petrila, Vasile Jurca.
2mina.jpg
Pentru execuția acestor lucrări a fost elaborată documentația "Proiect tehnic de închidere și ecologizare Sucursala Petrila - Intervenții (demolări construcții și lucrări solicitate de comunitatea locală Petrila) în zona monumentelor istorice clasate prin Ordinul ministrului culturii nr. 2823/2015", în baza căreia s-a obținut Avizul 309/M/2016 al Ministerului Culturii, Direcția Patrimoniu Cultural, avizată de Ministerul Energiei în ședința din 11 noiembrie 2016.

Prin urmare, lucrările solicitate de către comunitatea locală Petrila au fost cuprinse de SNÎMVJ în Nota Justificativă transmisă și înregistrată la Ministerul Energiei cu nr 191786/09.05.2017, în vederea Notificării Comisiei Europene privitoare la autorizarea acestora ca obiective în cadrul costurilor legate de reabilitarea fostelor exploatări miniere, cu excepția podului peste rîul Jiu, care va fi o lucrare specială care cade în sarcina SNÎMVJ.
"În urma discuțiilor pe care le-am purtat la Bruxelles, în luna aprilie a anului acesta, cu comisarul european Corina Crețu și cu parlamentarul european Daciana Sârbu, am fost asigurați de tot sprijinul dumnealor pentru acest proiect, arătându-ne deschiderea Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, care doreşte iniţierea de proiecte, la propunerile administraţiilor locale din zonele slab dezvoltate sau cele mono industriale cum este Valea Jiului. Am reuşit să smulgem promisiunea Comisarului European pentru Probleme Regionale, dna Corina Creţu, de a face o vizită în Valea Jiului, până cel târziu în toamna acestui an. Dumneaei s-a arătat foarte deschisă pentru propunerile venite din partea administraţiilor locale, cele mai în măsură să informeze despre problemele cu care se confruntă comunităţile de care aparţin", spune Vasile Jurca.

După autorizarea Comisiei Europene, SNÎMVJ va face demersurile necesare privind atribuirea și executarea acestor lucrări, în a doua etapă a proiectului, respectiv în anul 2018, se arată în adresa Ministerului Energie, semnată de secretarul de stat Doru Vișan.
Daniel P. Bolog
14.06.17 13:53
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one