INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Dragobetele în inimile românilor! - 24 Februarie, ora 17:00, la Casa de Cultură din Petrila

dragobete1.jpg
Ziua de 24 februarie are o semnificație aparte, mai precis în aceasta zi sărbătorim dragostea pe românește, un sentiment care unește inimile, unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român, iar românii care cunosc legenda Dragobetelui o celebrează pe 24 februarie a fiecarei primăveri.
Din dorința de a păstra această tradiție, Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila vă invită la sărbătoarea dedicată iubirii, aceasta nu poate trece fără o petrecere care va avea loc la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt”, sâmbătă, 24 februarie, începând cu ora 17:00.

Organizată în colaborare cu Asociația Culturală ”Rapsodia Munților”, sărbătoarea dragostei va avea un program artistic dedicat, susținut de ansamblurile folclorice din Petrila, ”Bujorii Muntelui” și ”Nedeia Petrileană, având ca invitați Asociația Culturală ”Lirica” din Petroșani.
dragobete2.jpg
Susţine şi promovează tradiţiile româneşti!

Dragobetele, sărbătorit în fiecare an pe 24 februarie, reprezintă unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român, o zi de sărbătoare în care feciorii și fetele, având credința nestrămutată că acum trebuie să fie veseli, se adunau mai mulți la o casă, pentru a-și face Dragobetele, convinși că, în acest fel, vor fi îndrăgostiți tot anul. Această sărbătoare marchează și revigorarea naturii și, în același timp, a omului, aducând iubirea în casă și în suflet.

Alte obiceiuri de Dragobete erau și frăția de cruce între fete și băieți, strângerea de către fete a ultimei zăpezi care se păstra pentru ritualuri de înfrumusețare și descântece de dragoste, atingerea de către femei a unui bărbat din alt sat pentru a fi drăgăstoase întregul an, curățarea casei pentru ca tot ceea ce urmează să crească cu spor. Era interzisă cearta de orice fel prin credința că dacă te cerți, anul care vine nu vei avea armonie în casă iar păsările cerului și animalele de casă trebuiau cruțate și îngrijite pentru a nu strica buna rânduaială a naturii.
Dragobete-Martisor-traditii-oana-stan.jpg
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
19.02.18 19:57
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one