INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Două simboluri naționale importante, ia și tricolorul, sărbătorite la Petrila în ziua Sf Apostoli Petru și Pavel

Ia-si-Tricolorul1.jpg
Eveniment inedit pentru comunitatea din orașul Petrila, ia și tricolorul, două simboluri naționale importante pentru români, au fost sărbătorite în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel.
Momentul a fost emoționant, început prin manifeatarea unei parade a portului popular pe străzile orașului Petrila, unde zeci de copii îmbrăcați în costume tradiționale au purtat pe brațe un drapel tricolor imens. Coloana a fost însoțită de primarul Vasile Jurca, consilierul județean Doinița Maria Bălănesc, viceprimarul Dorin Curtean, dascăli și alte personalități culturale din Valea Jiului.
Ia-si-Tricolorul2.jpg
Punctul final al paradei a fost ales ca fiind Parcul Copiilor din centrul orașului, unde manifestarea a continuat cu un spectacol de muzică și dansuri populare în aer liber susținut de Ansamblul Folcloric "Jienii Petrosaniului", Ansamblurile folclorice "Bujorii Muntelui" și "Nedeia Petrileană" din Petrila și Asociația "Lirica" din Petroșani.
"Am organizat această acțiune prin Asociația Culturală "Rapsodia Munților". Am făcut-o din suflet, cu credința că simbolurile și valorile naționale merită prețuite. Am ales o zi de sărbătoare astfel încât să fim împreună cât mai mulți, indiferent de vârstă. Și a fost o adevărată sărbătoare în orașul nostru! La paradă, copiii și tinerii îmbrăcați în costume populare au purtat cu mândrie un tricolor imens (40 m) ce i-a unit pe toți în cuget și-n simțiri. Li s-au alăturat dascălii și părinții. În Parcul Copiilor din oraș a avut loc un spectacol folcloric de o înaltă ținută artistică, apreciat de cei care l-au urmărit cu drag. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea și desfășurarea acțiunii", Ana și Iulian Doda - Asociația "Rapsodia Munților".
Ia-si-Tricolorul3.jpg
Ia-si-Tricolorul4.jpg
Manifestarea a avut ca scop marcarea celor două evenimente importante din cultura și istoria românilor, 24 iunie - Ziua Iei și 26 iunie - Ziua Tricolorului, la care și-au dat concursul Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila, Asociația Rosa Multiflora, Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuși" Petrila și Ansamblurile folclorice din Valea Jiului.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Cultural
01.07.17 06:46
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one