INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Donație de carte pentru Asociația ”Les Amis de la France” din Petrila

donatie3.jpg
Nu mai puțin de 700 de volume de carte au fost donate Bibliotecii Asociației culturale ”Les Amis de la France” din orașul Petrila de către doamnele Mariana Popa și Lavinia Grigoriu, recunoscute deja la nivelul Văii Jiului pentru activitățile lor caritabile, constante, derulate în regiune.
Donația de carte a fost oferită acestei asociații, la sugestia familiei Manoliu, care intenționează să deschidă o Bibliotecă publică accesibilă în primul rând elevilor din cadrul acestei asociații, dar și tuturor celor care sunt pasionați de lectură. În plus, ”cadoul cultural” vine și ca o răsplată a tinerilor actori din cadrul trupei Ana Colda, care activează sub coordonarea asociației petrilene ”Les Amis de la France”.

”Cărţile constituie un capital. O carte din bibliotecă ţine la fel de mult ca o casă, pentru sute de ani. De aceea nu este un simplu articol de consum, ci un capital, şi de cele mai multe ori, în cazul oamenilor care sunt la început în viaţă, este singurul lor capital”, spune Lavinia Grigoriu, citându-l pe Thomas Jefferson.
donatie2.jpg
Informația privind donația de carte ne-a fost prezentată chiar de către una dintre inițiatoarele acestui proiect, Mariana Popa.

”Marți, 31 octombrie, am fost prezenți la Asociația Les amis de la France din Petrila, cu gândul de a-i felicita pe tineri actori ai trpei Ana Colda, reveniți de la Festivalul de Teatrul din Bacău. Le-am adus copiilor dulciuri, iar cu îndrumătorii lor am ciocnit un pahar de șampanie, pentru reușita lor artistică. Nu am venit însă cu mâna goală și, la sugestia domnului și doamnei Manoliu, care ne-au rugat să îi sprijinim pentru a deschide o bibliotecă la sediul acestei active asociații din Petrila, am adus circa 700 de volume de carte, care vor intra în patrimoniul asociației. Nu vă pot descrie bucuria pe care leam făcut-o inimoșilor promotori ai culturii și educației care activează în aceasă asociație”, ne-a declarat Mariana Popa.

Cele două doamne spun că, în perioada următoare, având în vedere și apropierea sărbătorilor de iarnă, își vor intensifica acțiunile caritabile, în așa fel încât și cei împovărați de greutăți și neajunsuri să se poată bucura de sărbătorile care bat la ușă.
donatie1.jpg
Tiberiu Vințan - Exclusiv Media
02.11.17 06:55
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one