INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

De Ziua Europei, elevi ai școlilor gimnaziale petrilene vor planta un copac

planteaza.jpg
Marți, 9 mai 2017, de Ziua Europei, elevi ai școlilor gimnaziale petrilene, numărul 5 și numărul 2 (Ana Colda), aparținând Grupului Școlar "Constantin Brâncuși", vor planta un copac pe care îl vor împodobi cu lucrările lor având tema "Malta văzută prin ochii copiilor români", pentru a marca această zi importantă pentru România și Europa.
Această temă nu este aleasă la întâmplare ci are o semnificație pentru Europa. Având în vedere că Președinția Consiliului UE, în această primă jumătate a anului 2017, este deținută de Republica Malta și că România a demarat procesul de pregătire pentru preluarea Președinției Consiliului UE în ianuarie 2019, Ministerul Educației Naționale împreună cu Ambasada Republicii Malta lansează invitația ca în unitățile de învățământ preuniversitar să se organizeze, până la data de 9 mai 2017, activități dedicate sărbătoririi Zilei Europei.

Pentru Romania, 2017 are o încărcătură simbolică aparte. Anul 2017 marchează împlinirea a 10 ani (l ianuarie 2007) de când România a aderat la Uniunea Europeană, 20 de ani de când unitățile de învățământ din România participă la programele europene din domeniul educației și formării profesionale (Socrates, LLP, Erasmus+). În 2017, Europa întreagă sărbătorește 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educației și formării profesionale și 60 de ani (25 martie 1957) de la semnarea Tratatului de la Roma prin care a fost instituită Comunitatea Economică Europeană (EEC) și care a pus bazele Uniunii Europene.

În acest context, la propunerea Excelenței Sale, domnul Lino Bianco, Ambasadorul Maltei în România, au fost incluse în programele activităților dedicate Zilei Europei două propuneri al căror subiect este Malta-Romania-Europa. Aceste propuneri sunt:

1. Concurs de eseuri, poezii, desen și colaje, cu tema "Malta, văzută prin ochii copiilor români", adresat elevilor cu vârste cuprinse între 10-12 ani;

2. "Copacul Prieteniei"- fiecare școală ai căror copii participă la concursul de eseuri poezii, desen și colaje, va planta un pom/copac în curtea școlii, în ziua de 9 mai.

După ce vor fi promovate la nivelul clasei, școlii și comunității educaționale lărgite, lucrările elevilor (eseuri de aproximativ 100 de cuvinte/lucrări de compoziție/poezii/desene/colaje/fotografii etc.), împreuna cu o fotografie făcută cu ocazia plantării copacului în curtea școlii, se vor trimite, în format electronic, sub forma unei arhive, la adresele de e-mail: malta.romanian@gmail.com și marina.stoian@edu.gov.ro. până la data de 12 mai 2017.
Info Petrila Cultural
08.05.17 23:17
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one