INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

De Moș Nicolae, zeci de gospodării din Cimpa au de-acum apă potabilă la robinet

AVRAM-JURCA-APA-CIMPA.jpg
Zeci de gospodării din Birăoni - Cimpa, zonă a orașului Petrila, s-au bucurat chiar în ajun de Moș Nicolae de apă potabilă la robinete, după ce ani la rând au beneficiat doar de apă industrială de la Mina Lonea, aceasta putând fi folosită doar în scop gospodăresc, nefiind potabilă.
Prin efortul comun al administrației de la Petrila și al societății Apa Serv Valea Jiului, acest fapt a devenit istorie începând cu ziua de 5 decembrie 2017, un număr de 64 de gospodării din Birăoni se vor putea bucura de normalitate. 38 de gospodării au fost deja branșate al noua rețea de apă potabilă, o investiție foarte binevenită, nu doar pentru localnici cât și pentru societatea de apă și canalizare.
AVRAM-JURCA-APA-CIMPA2.jpg
Prin efortul comun al administrației de la Petrila și al societății Apa Serv Valea Jiului, acest fapt a devenit istorie începând cu ziua de 5 decembrie 2017, un număr de 64 de gospodării din Birăoni se vor putea bucura de normalitate. 38 de gospodării au fost deja branșate al noua rețea de apă potabilă, o investiție foarte binevenită, nu doar pentru localnici cât și pentru societatea de apă și canalizare.

”Preţul apei nu se poate mări şi nici nu-l vom mări, parteneriatele pe care le facem cu administraţiile publice vor face ca preţul apei să rămână acelaşi, iar populaţia să nu suporte măriri de prețuri. De aceea, noi cei de la Apa Serv trebuie să găsim noi beneficiari, iar după cum aţi putut vedea astăzi și la Petroşani am găsit 12, vor mai fi alţi 15 în zona aceea, deci 27, iar aici, în această zonă din Petrila avem după această lucrare alţi 64 de beneficiari. Aici oamenii aveau apă, dar nu era apă potabilă, fiindcă era apă de la Voievodu. După discuţiile cu primăria şi cu primarul orașului, ne-au pus la dispoziţie un caterpilar şi inclusiv ţeava, iar noi am ajutat cu alte caterpilare şi oameni, plus consultanţă de specialitate, astfel încât am putut finaliza şi această lucrare. Din 64 de gospodării, deja 38 au contracte şi apometre şi apă curentă în casă, celelalte urmând de-acum să-şi facă contract”, a spus Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului.
AVRAM-JURCA-APA-CIMPA3.jpg
Cei câțiva localnici aflați la fața locului s-au arătat mulțumiți de această lucrare foarte importantă pentru ei. Nu doar prin faptul că în sfârșit știu că apa este potabilă la robinetele din casele lor ci, au ținut să menționeze și faptul că aceasta are și debit și presiune, fapt pentru care de-acum își vor putea folosi mașinile de spălat, ceea ce înainte, de multe ori, era imposibil.

”Beam apă industrială până acum. E adevărat, n-am avut probleme de sănătate din cauza asta, dar acum ştim sigur că bem apă potabilă. Apa este foarte bună, avem presiune și debit bun. Canalizare avem de vreo câţiva ani buni, totul este normal acum, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a precizat unul dintre localnicii prezenţi.
AVRAM-JURCA-APA-CIMPA4.jpg
Să beneficiezi de apă potabilă în secolul XXI este o normalitate iar eforturile comune dintre administrație și societatea de apă aduc această normalitate în toate casele din zonele retrase ale localităților urbane. Un procent de 95 % din gospodăriile Petrilei beneficiază de această normalitate iar primarul Vasile Jurca a precizat că aceste eforturi nu se vor opri aici, ele vor continua până ce toți localnicii vor beneficia de acest lucru atât de important, apa potabilă.

”Aceste familii din zona Birăoni - Cimpa aveau apă de la Mina Lonea de la Staţia de captare Voievodu. În acest an, prin hotărârea de consiliu local am aprobat sumele necesare pentru reparaţii la coloanele de apă şi, în parteneriat cu cei de la Apa Serv, am reuşit să montăm aproximativ 1 km de conductă de apă potabilă, de care vor beneficia peste 60 de gospodării din această zonă. Am luat această măsură deoarece în primul rând apa de la Voievodu figurează ca şi apă industrială iar în al doilea rând deoarece Mina Lonea a intrat pe un program de închidere, deci se va sista şi apa de care beneficiau până. Eu, în calitate de primar, am obligaţia să găsesc soluţii pentru utilităţi la cei din această zonă, cetăţenii care erau dependenţi de apa de la Voievodu, ceea ce am şi făcut. La Cimpa mai avem câteva străduţe care nu sunt alimentate încă de la Apa Serv cu apă curentă şi sper ca anul viitor, împreună cu cei de la Apa Serv, să găsim soluţii şi să facem totul ca aceşti oameni să poată primi şi ei apă potabilă din reţeaua operatorului regional de apă şi canalizare. În afară de Cimpa, mai avem câteva zone mici care nu beneficiază de apă curentă. Mă gândesc astfel la cele 7-8 gospodării din zona fostei Mine 1, care nu au apă curentă, la fel şi alte câteva gospodării din zona podului Răscolean, peste Jiu (tot în Birăoni) dar acolo avem de făcut doar branşamentul, Apa Serv a schimbat acum vreo 4-5 ani toată reţeaua cu ţeavă nouă şi va fi uşor de făcut acea lucrare, plus alte câteva zone”, a declarat primarul Vasile Jurca.
”Iată că atunci când ne canalizăm cu toții eforturile pentru a răspunde nevoilor cetățenilor, rezultatele nu întârzie să apară. Și de ce să nu recunoaștem, mulțumirile primite de la oameni, noii noștri beneficiari, sunt un cadou de suflet și pentru noi”, a mai spus Costel Avram.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
06.12.17 09:39
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one