INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Cu toate că s-au înregistrat peste 250 de incendii în minivacanța de Revelion, numărul acestora a fost în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut

pompieri.jpg
Peste 250 de incendii la nivel de țară în minivacanța de Revelion. Numărul persoanelor asistate de echipajele SMURD a scăzut cu 9 procente față de anul trecut.
În perioada 30 decembrie 2017 – 02 ianuarie 2018, marcată de sărbătorirea trecerii în noul an, la nivel național au avut loc 4.609 situații de urgență. Numărul total al intervențiilor a scăzut cu 11%, raportat la aceeași perioadă a anului trecut. Pe timpul misiunilor, 154 de persoane aflate în pericol au fost salvate din medii ostile vieții.

În cele patru zile, pompierii militari au stins 259 incendii, cele mai multe dintre acestea manifestându-se la locuințe particulare. Deși aproape 100 dintre situații au avut loc în prima zi a anului 2018, numărul incendiilor a înregistrat o scădere cu 45%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Principalele cauze care au generat incendiile au fost coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

De asemenea, în perioada minivacanței, 3.934 persoane au primit asistență de urgență din partea echipajelor SMURD operaționalizate la nivelul fiecărui inspectorat pentru situații de urgență. Raportat la perioada similară a anului trecut, numărul acestora a scăzut cu 9%.

În această perioadă, peste 5.100 pompieri cu 2.900 autospeciale și mijloace tehnice au asigurat, zilnic, intervenția imediată pentru stingerea incendiilor, asistența medicală de urgență, descarcerarea din autovehicule, dar și pentru alte situații de protejare a comunității.
SMURD-pompieri.jpg
Urgenţele medicale au fost acoperite, la nivel naţional, prin intermediul celor 254 echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 unităţi de terapie intensivă mobilă, 8 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 38 de șenilate.

De asemenea, pentru preîntâmpinarea situațiilor care să pună în pericol viața semenilor, premergător perioadei Sărbătorilor de Iarnă, inspectorii de prevenire au derulat acţiuni inopinate de control privind respectarea măsurilor de protecție la incendiu, la structuri de primire turistice, de alimentaţie publică și alte spaţii sau localuri publice cu aflux mare de persoane.
INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ - SERVICIUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
05.01.18 13:21
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one