INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Crăișorul Dunării, Avram Iancu - unește sufletele tuturor românilor

Iancu-Avram.jpg
Bibliotecarul petroşenean, Avram Iancu, a ajuns marți, 15 august, în apele teritoriale românești ale Dunării. Pe tot traseul Dunării, parcurs înot de la izvoare și până la intrarea în România, Avram Iancu s-a bucurat de susținerea și emoțiile românilor aflați în Europa însă, cel mai emoționant moment a fost cel în care a revenit pe teritoriul patriei.
Mesajele românilor aflați în întreaga Europă au ajuns la sufletul lui Avram Iancu, românii sunt uniți și, chiar dacă sunt la mare depărtare de casă, îi leagă orice simbol național. Poate e un cuvânt prea măreț, dar contemporanul nostru petroșenean, Avram Iancu, este în aceste zile un simbol național.

"Gustul României l-am simțit azi de două ori:
1 - roșii din România cu telemea făcută la țară (produse cumpărate aici în Londra, dintr-un magazin românesc)!
2 - reușita extaordinară a marelui înotător și bravului român Avram Iancu.
Nu nimeresc cuvinte. Felicitări și, cu mâna pe inimă, te salut și îți trimit din depărtări salutul meu simplu și adânc. BRAVO IANCULE."
 (Anton Duma - Marea Britanie)

***

"Bun venit Acasă, campionule!!
Ma bucur pentru tot ce ai reușit până acum și mă voi bucura și pentru reușita finală. Poți și meriți să atingi și Marea!
Noi, românii de afară, de unde Avram a început, predăm ștafeta românilor de acasă și vă dorim să îl susțineți și să vă bucurați de fiecare etapă pe care o va străbate până la marea cea mare.
Rămânem și noi lângă tine, Avrame, cu sufletul și îți mulțumim că ai dus cu tine Acasă o bucățica din sufletul și dorul fiecărui român ce nu mai e...Acasă!!
Hai Avrame! Hai Române! Dunărea stie-al tău nume!!!
Felicitări și Respect!!
România, români, aveți grijă de Iancu Avram!!!
" (Vasile Militaru - Germania)
Iancu-Avram1.jpg
La Moldova Nouă, unde a fost programată în mod oficial revenirea în țară a celui supranumit "Crăișorul Dunării", în ciuda unei călduri insuportabile, pe malul fluviului, peste 1000 de oameni l-au aşteptat vreme îndelungată, pentru a-l felicita, dar și pentru a-l încuraja în ultima treime a curajosului său demers sportiv de a parcurge înot Dunărea, de la izvoare și până la revărsarea acesteia în Marea Neagră.

"În sfârşit, acasă!
După ce am străbătut înot 6 țări şi 4 capitale, după ce am îndurat hipotermie, caniculă, furtuni şi valuri, am atins pământul patriei noastre, la Moldova Nouă. Primirea a depăşit orice imaginație: 1000 de compatrioți!

VĂ MULȚUMESC ROMÂNI !!!

Mulțumesc echipei de suport pentru munca din spatele efortului meu. Mulțumesc domnului primar din Moldova Nouă, Adrian Torma, pentru implicare cât şi domnului prefect de Caraș - Severin.

Mulțumesc susținătorului principal, CANAH Hemp Essentials pentru implicarea exemplară. Mulțumesc RFD Carpatia care a făcut deplasarea de la Petroşani pentru a fi alături de mine. Multumesc Auto Alex din Moldova Nouă pentru cadouri. Mulțumesc presei ! Mulţumesc tuturor susținătorilor! 

M-am mai oprit și la Borna 1859 și o voi face la toate bornele care au un corespondent frumos în istoria noastră națională. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când România a intrat în Uniunea Europeană și iată, eu voi străbate 10 țări înot. Sper să pot duce cu bine până la capăt această tentativă, care, până la urmă, este și o împingere a limitelor umane către extreme, atât fizice cât și psihice. Vă mulțumesc tare mult! Primesc multă energie atunci când constat că românii mă susțin pentru ceea ce fac.

Trăiască România!"


Avram Iancu - Bibliotecar Petrosani
Iancu-Avram2.jpg
Moldova Nouă a fost primul oraș al României în care Avram Iancu a "pășit" înot. Momentele au fost unice atât pentru susținătorii Crăișorului cât și pentru oficialitățile orașului care își declară mândria de a-l avea primii pe Iancu pe teritoriul românesc:

"Dragi prieteni,
Ziua de 15 August 2017, va rămâne o zi de mare importantă atat pentru comunitatea noastră, cât și pentru eroul contemporan, Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a dorit sa străbată înot Dunărea de la izvoarele ei pana la vărsarea in Marea Neagră.

În data de 15 August 2017, dupa 1815 km parcurși in 57 zile, a pus piciorul pe pământ românesc la Moldova Noua. A fost un eveniment extrem de emoționant unde în jur de 1000 de frați români l-au întâmpinat și aplaudat la sosirea în țară.

Avram este un adevarat model pentru poporul român, este dovada vie că printre noi există români curajoși, cu spirit de luptă și dârzenie, români care sunt capabili să arate că pot fi cei mai buni din lume.

Avram este un adevărat erou care sper să inspire cât mai mulți tineri în a-și urmări idealurile și obiectivele cu multă abnegație și disciplină.

Prin modestia lui și spiritul de sacrificiu, Avram este exemplu pentru noi toți, de la simplu muncitor, până la marii lideri politici.

Dacă mâine am fi toși ca Avram .... România ar fi așa cum toși o visăm!

În numele orașului Moldova Nouă eu îi doresc ca Dumnezeu să îl ocrotească, să îi dea putere și să îi lumineze calea pentru a ajunge la finalul călătoriei sale către Marea Neagră.

Vă îndemn pe toți să urmăriți parcursul lui și sper ca fiecare să "rupă" un pic din patriotismul de care da dovadă!

Puterea de a ajunge la final stă în tine, Avram Iancu!"


Adrian Torma - Primar Moldova Nouă
Iancu-Avram3.jpg
Reacțiile românilor din toate domeniile socio-profesionale nu au întârziat să apară. Emoție, patriotism, curaj, modestie, implicare, eroism, acestea au fost câteva din cuvintele care au curs pe rețeaua de socializare în aceste zile:

"Poate trebuie să mă explic! Pentru că am mai fost întrebat de ce pun atâta suflet, dezinteresat, în promovarea aventurii dunărene a înotătorului Avram Iancu? Am mai multe motive.

1. Avram Iancu e bibliotecar de-al meu (trei ani, înainte de Revoluţie am fost şi eu bibliotecar). Iată-l că vine să spargă imaginea clasică a bibliotecarului, de om firav, cu ochelari, pierdut printre rafturi prăfuite, pline cu cărţi. El demonstrează capacitatea de performanţă sportivă a bibliotecarului. Cu tenacitate şi răbdare stabileşte un record sportiv de invidiat.

2. Avram Iancu e, aşa cum am spus, glumind, desigur, produsul şcolii de înot de la Petroşani. Trebuie spus că oraşul nostru are un micuţ şi cochet bazin de înot, şi atât. Dar concitadinul nostru ne aduce în dar un record de nataţie...

3. Bibliotecarul înotător este şi scriitor. Şi încă unul de aforisme! De aforisme bune! Acum vreo zece ani mi-a declarat că-i plac aforismele mele. Şi a tot spus-o public, aşa că înclin să-l cred. De-atunci, desigur, l-am îndrăgit şi mai mult.

4. Tânăr fiind, am visat şi eu să parcurg Dunărea, cap coadă. Cu caiacul. Din păcate, pe vremea aceea cursul Dunării era foarte colorat politic. Ba capitalist, ba socialist, ba comunist. La punctele de trecere, stăteau soldaţi cu arme automate. Am făcut un prim demers, dar mai marii zilei nici n-au vrut să audă! Avram Iancu a prins timpuri bune, Turnurile de veghe, sârma ghimpată şi armele cu lunetă au dispărut de pe malul Dunării. De pe ţărm oamenii îi fac semne prieteneşti, de solidaritate. M-am bucurat că el dă aripi nerealizatului meu vis. De aceea îl urmăresc pe harta fluviului, kilometru cu kilometru, schimb cu el mesaje, seară de seară. Când l-am simţit deprimat şi descurajat,l-am îmbărbătat, public, prin aceste medalioane literare. Performanţa sa este un fel de poem înălţat noii Dunări! Dunării Libere! 

5. M-a convins ambiţia şi inventivitatea acestui om, care, iată, iese spectaculos din tiparul gri al vieţii cotidiene. Prin gestul său a readus în conştiinţa multora mândria de a fi român. Succesul lui ne bucură, pentru că Avram Iancu face această cursă pentru noi. Succesul lui este aşadar şi al nostru! Aşa se explică patetismul acestei implicări personale. Adolescentul care de-o viaţă stă în mine se bucură copilăreşte de formidabila aventură acvatică a bibliotecarului sportiv."


Valeriu Butulescu - Scriitor, Uniunea Scriitorilor din România

***


"Eu realizez un film documentar despre extraordinara expediție a lui Avram Iancu de a înota în Dunăre de la izvoare la vărsare, fără echipament special, ceea ce sperăm cu toții să fie o premieră mondială, chiar să reușim, poate o omologare în Guiness Book, asta e menirea mea aici, de a filma permanent tot ce se întâmplă, ca ulterior să se nască un film documentar despre cucerirea marelui fluviu al Europei"

Sabin Dorohoi - Regizor
Iancu-Avram4.jpg
Iancu-Avram5.jpg
Mai puțin de 1000 de kilomeri mai are de străbătut "Crăișorul Dunării" - Avram Iancu, de la Moldova Nouă și până la Sulina, pentru a-și înscrie numnele pe lista scurtă a sportivilor care au reușit performanța de a parcurge înot, fără costum de protecție, cursul celui mai lung fluviu din Europa, Dunărea.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
map.jpg
17.08.17 06:31
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one