INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

CAMPANIA ”HUNEDOARA SE RIDICĂ ÎN PICIOARE PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ!”

db3-1024x512.png
În contextul misiunii de sprijin în problemele și suferințele comunității, la nivel național se desfășoară campania „România se ridică în picioare pentru asistența socială!", demers inițiat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), prin care se urmărește promovarea și valorizarea profesiei de asistență socială.
În fiecare județ al țării se organizează evenimente la care participă asistenți sociali, oficialități, jurnaliști, societatea civilă, universitari, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social.

În data de 15 februarie 2018 județul Hunedoara se ridică în picioare pentru asistența socială. Evenimentul va avea loc în Petroșani, în cadrul unei locații deosebite din perioada interbelică ”La Belle Epoque” (Teatrul Vechi din Petroșani), o bijuterie arhitecturală a județului Hunedoara. La eveniment vor fi prezenți atât președintele CNASR, Doru Buzducea, cât și vicepreședintele Cristian Roșu, precum și secretarul executiv doamna Diana Cristea.
Președintele CNASR, Doru Buzducea a declarat: ”Suntem bucuroși să poposim în Ținutul Hunedoarei, ținutul ce adăpostește două capitale antice, în străvechea vatră europeană unde întâlnim cetăți și castele medievale, biserici de piatră și câte și mai câte. O zonă etnografică cu greutate: Ţara Zarandului - Ţinutul Pădurenilor - Ţara Haţegului. Prin campania ce o desfășurăm la ora actuală dorim să redăm demnitatea asistentului social, iar asistenței sociale gloria și splendorile pe care le merită această nobilă profesie. Să creștem prestigiul statutului nostru profesional, să aducem în atenția autorităților centrale dificultățile pe care le întâmpinăm în munca noastră și să conectăm emoțional comunitățile locale, la nevoile asistenților sociali. Pentru organizarea acestui eveniment faimos, încărcat de emoție și spirit artistic, mulțumim doamnei Felicia Andrioni și echipei domniei sale.

În cadrul acestei campanii, C.N.A.S.R. - Sucursala Teritorială Hunedoara organizează conferința cu tema: “Asistența Socială la granița dintre provocările contemporane și echilibrul social”. Principalele teme abordate în cadrul conferinței vizează prezentarea campaniei „România se ridică în picioare pentru asistența socială!"; Viitorul sistem de asistență socială din Romania; Prezentarea strategiei CNASR.

”Misiunea CNASR Sucursala Hunedoara este de a reprezenta interesele profesiei de asistent social și de a acționa prin toate mijloacele conferite de lege pentru dezvoltarea acesteia și pentru ridicarea prestigiului ei în cadrul vieții sociale. Prin intermediul acestui eveniment, al cărui nucleu inițiator este profesorul universitar Doru Buzducea va fi subliniată importanța asistenței sociale ca și profesie care vine în sprijinul persoanelor defavorizate, a familiilor, a grupurilor, a comunității prin diverse forme de sustenabilitate și protectie socială, contribuind în acest mod la creșterea calității vieții populației, pe de o parte, iar pe de altă parte va fi ilustrată noblețea caracterului asistentului social, acel specialist care aduce plus-valoare societății romanești prin activitatea profesională desfășurată, activitatea acestuia avand importanță socială majoră în stabilirea echilibrului social”, a declarat organizatorul evenimentului, președintele CNASR Hunedoara.

Instituțiile și organizațiile partenere care au contribuit la realizarea evenimentului sunt Primăria Petroșani, Consiliul Județean Hunedoara - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Asociația Culturală ”LIRICA” Petroșani, Asociația Maica Precista, Kapital TV, Universitatea din Petroșani, SC iTrip Cluj-Napoca, Asociația Tineri pentru viitor 2006 Petrila, Adult Life Long Learning in Social Work (ALLISW), East European Sub-regional Association of the Schools of Social Work (EEsrASSW), CNASR Caraș Severin.
Felicia Andrioni
Info Petrila - Comunicate de presă
13.02.18 11:35
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one