INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Artistul Petru Birău duce tradițiile și arta momârlănească în Germania

Plakate.jpg
Fundația Culturală ”Ianza-Art Inter-Cultural” și Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează expoziția ”ARTĂ, ISTORIE ȘI TRADIȚIE DIN ROMÂNIA” avându-l ca autor pe reputatul artist plastic și promotor al tradițiilor momârlănești din Valea Jiului, PETRU ILIE BIRĂU.
Vernisajul va avea loc marți 21 martie 2017, ora 17.30, la Galeria Ianza-Art din Marktrodach, Kleinvichtach 17 din Germania, al cărei curator este un alt remarcabil artist plastic al Văii Jiului, Cristian-Sergiu Ianza.

Expoziția va consta din picturi și fotografii artistice ale artistului Petru Birou și va cuprinde, printre exponate, o serie de costume populare monârlănești.
Petru Ilie Birău
Petru Ilie Birău s-a născut în 1966 la Cimpa, jud. Hunedoara.

Este absolvent al Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, secția Pedagogia Artelor Plastice și Decorative.

Are un master în pictură la Universitatea de Vest din Timișoara și este doctor în Arte Vizuale la Universitatea de Vest din Timișoara

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Târgu-Jiu.

Începând cu anul 1993 a avut mai multe expoziții personale în România și Franța.
birau.jpg
***
”Comunitatea momârlanilor, sursa de inspirație a artistului, dăinuiește pe dealurile și munții Văii Jiului din vremuri străvechi. Denumirea provine din termenul maghiar ,,maradvany” care înseamnă rămășiță sau rămașița, adică dacii rămași, aproape neschimbați din timpul lui Decebal. Vestimentația lor fiind asemănătoare cu a celor de pe basorelieful Columnei lui Traian din Roma.  Momârlanii au portul popular specific și câteva obiceiuri unice în spațiul românesc, pe care Petru Ilie Birău le prezintă cu acribie în lucrările sale”, explică Cristian- Sergiu Ianza.

Deși nu este primul de acest fel, evenimentul este sigur unul inedit pentru germanii din nordul Bavariei, în cunoașterea artei, culturii și tradițiilor din România.
Tiberiu Vințan - Ziarul Exclusiv
Info Petrila - Știri
exclusiv.jpg
12.03.17 06:49
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one