INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Apa Serv Valea Jiului - După patru ani de management sănătos, ajunge un exemplu plecat de la insolvență spre succes

apa-serv-final2017.jpg
La finalul mandatului actualei conduceri a operatorului de apă și canal, SC ApaServ Valea Jiului SA, reprezentanții societății au prezentat bilanțul celor 4 ani de activitate, un succes real al unui management sănătos într-o societate bolanavă.
Concluzionând, la ora când începem și facem bilanțuri, la final de an 2017, mandatul 2013 - 2017 al echipei conduse de Costel Avram, directorul general al societății, a fost bazat cu precădere pe investiții care au adus doar profit operatorului de apă și canalizare. Rezultatul: datorii achitate, dividende pentru acționari, bonificații pentru angajați, o colaborare remarcabilă în relația cu clienții, acestea fiind doar o parte a rezultatelor obținute în acest mandat.

Cel mai important aspect al profitului societății se vede de fapt în costul serviciilor oferite populației, menținerea tarifelor la apă și canalizare, rezultatele obținute reflectând eforturile depuse de societate pentru îndeplinirea responsabilităților operaționale, financiare și contractuale, iar datoriile restante în sumă de 3.550 mii lei înregistrate la 31.12.2013 au ajuns înprezent la 0.
”Acest lucru s-a realizat prin gestionarea eficientă a disponibilului de numerar astfel încât a fost asigurată desfășurarea activității curente, dar și respectarea angajamentului de plată încheiat cu Apele Române pentru datoria restantă. Principala noastră grijă a fost aceea de a reuși să menținem aceleași tarife la apă și canalizare, în condițiile în care majoritatea operatorilor din țară au crescut prețurile. Sunt numeroase cauze, dar noi am reușit să nu operăm majorări de preț, să nu împovărăm populația Văii Jiului”, a declarat Costel Avram, directorul general al societății.

În anul preluării actualei conduceri a societății, la data 31.12.2013, pierderea contabilă de acoperit era de 5.747.747 lei, pierdere care a fost acoperită astfel încât, anul 2016 fiind primul an în care s-au repartizat dividende acționarilor.

Recuperarea creanțelor și creșterea gradului de încasare a fost de asemenea o prioritate pentru conducerea societății, fiind un obiectiv distinct în programul de management. Astfel, au fost întocmite programe de recuperare a creanțelor, s-au luat toate măsurile pentru recuperarea debitelor mai vechi de 45 de zile prin concilierea directă, somații și angajamente de plată.

”În cursul anului 2017 furnizarea apei potabile către populație a fost asigurată în regim de 24 ore din 24, chiar dacă uzinele de apă au funcționat cu reactivi peste 2.000 ore. Cu privire la epurarea apelor uzate menționăm că limitele de încărcare cu poluanți la evacuarea în receptorii naturali s-au încadrat în limitele normativelor în vigoare”, explică în continuare directorul societății.
apa-serv-final2017-2.jpg
La finalul anului 2017, Apa Serv Valea Jiului ajunge să furnizeze apa potabilă la un numar de 50.787 abonați din Valea Jiului, iar preocupările pentru a găsi noi soluții care să poată aduce noi abonați au stat de asemenea la baza activității actualei conduceri, în paralel fiind derulate importante lucrări pentru întreținerea și exploatarea sistemului de apă.

”Au fost încheiate un număr de 1543 contracte individuale de furnizare/prestare servicii, cuprinzând atât actualizarea contractelor în situația schimbării beneficiarilor, cât și contracte pentru branșamente noi la rețeaua publică de apă. Pentru întreținerea și expoatarea sistemului de apă și apă uzată în anul în curs au fost realizate un număr de 1.820 lucrări cu o valoare de 1.750 mii lei pentru sistemul de alimentare cu apă și 1.250 lucrări cu o valoare de 1.200 mii lei pentru sistemul de apă uzată”, explică oficialii operatorului de apă și canalizare.

Un profit consistent a fost obținut din producția de energie electrică în microhidrocentrale și cogenerare-stație de epurare, în anul 2017 aceasta ajungând la 2.000 MW, iar contravaloarea energiei și a Certificatelor Verzi obținute acoperă peste 70% din consumul de energie electrică al societății.

În ceea ce privește investițiile pe care societatea și le-a propus în 2017, acestea au putut fi realizate atât din fonduri proprii (454 mii lei), cât și cu sprijinul venit din alte surse de finanțare, cum ar fi Consiliul Judeţean Hunedoara (2.622 mii lei) sau dindividendele acționarilor (368 mii lei).

”Am realizat extinderea reţelei de distribuţie în municipiul Petroșani pe strada Coasta, strada Dărăneşti, dar și extinderea reţelei de canalizare în zona magazinului BILLA. În orașul Petrila pe strada Cimpa, în Lonea, pe strada Castanilor, ori în Şerponi din Uricani. Un alt proiect de care sunt bucuros că l-am finalizat este cel legat de Straja. Am realizat canalizarea menajeră în staţiunea Straja - Lupeni atât cu fonduri proprii cât și cu ajutorul Consiliului Județean Hunedoara, care a alocat pentru colectorul menajer în staţiunea turistică Straja-Lupeni peste 2 milioane de lei”, a mai spus Costel Avram.

Anul acesta, Apa Serv Valea Jiului obține primul contract de finanțare din țară aprobat de Comisia Europeană, semnat în data de 19.05.2017, pentru proiectul ”Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în Județul Hunedoara (Valea Jiului) - 2014-2020”, cu o valoare de 323.748.755 Lei, pentru care s-au demarat deja procedurile de licitație și se află în diferite faze de evaluare.
apa-serv-final2017-4.jpg
O inovație care stă de strajă în holul în care sunt primiți clienții societății este ceasul acvatic, inaugurat acum la final de 2017, acesta a devenit o curiozitate atât pentru angajați cât și pentru cei care trec pragul societății, meritul aparținându-i directorului tehnic al societății, Florin Donisa.

”Au fost făcute o serie de reparații și modernizări și la sediul Apa Serv din Petroșani. Cel mai important este că totul a fost realizat de angajații noștri, nu de firme de specialitate care ne-ar fi costat foarte mult. Rezultatul muncii lor este excepțional, cum de altfel este și rezultatul tuturor colegilor mei. Fără efortul lor, fără munca angajaților societății nu s-ar fi putut realiza nimic din ceea ce avem astăzi și vreau să le mulțumesc pentru acest lucru și să le urez sărbători fericite, atât lor cât și clienților noștri”, a mai spus directorul general, Costel Avram.

Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
14.12.17 21:57
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one