INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Apa Serv Valea Jiului a semnat un important contract de finanțare nerambursabilă europeană pentru noi investiții

apaserv.jpg
Unul dintre cele mai importante contracte românești de finanțare nerambursabilă din fonduri europene a fost obținut de operatorul de apă din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului.
Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) - 2014-2020” este co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 și are o valoare totală aprobată de 384.329.650,38 lei (cca. 90 de milioane de euro).

85% din valoarea contractului reprezintă fonduri europene nerambursabile; 13% fiind alocați de la Buget de stat iar 2% reprezentând contribuțiile locale ale Consiliilor Locale și Consiliul Județean Hunedoara (acționarii ASVJ).

Proiectul privind ”Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în judetul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014-2020”, prevede realizarea următoarelor investiții majore:

- Reabilitare aducțiuni – 29,2 km (din care aducțiune Câmpu lui Neag – 4,2 km);
- Reabilitare rețele apă – 69,6 km ( Petroșani-18,4 km, Petrila-9,2 km, Aninoasa-1,9 km, Vulcan-16,0 km, Lupeni-17,1 km, Uricani-7,0 km)
- Extindere rețele apă Câmpu lui Neag – 8 km;
- Reabilitare canalizare – 47,3 km (Petroșani-11 km, Petrila-7,4 km, Aninoasa-2,5 km, Vulcan-7,2 km, Lupeni-12,8 km, Uricani-6,4 km);
- Reabilitare 1 captare apă Izvorul ;
- Reabilitare 2 stații tratare (Taia și Zănoaga);
- Stații de pompare – 6 bucăți (2-Petroșani, 2-Lupeni, 2-Uricani);
- Sistem centralizat SCADA, inclusiv branșamente electrice
achiziția de utilaje și echipamente pentru intervenții în sistemele de apă și apă uzată.

Acest proiect urmează a fi implementat în perioada 19 mai 2017 – 31 decembrie 2023, este primul proiect nou de investiţii în exerciţiul financiar 2014 -2020, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) și reprezintă totodată cea mai mare investiție în infrastructura de apă şi apă uzată în Valea Jiului.
apaserv1.jpg
apaserv2.jpg
Contractul de Finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare și APA SERV VALEA JIULUI S.A. Petroșani, în calitate de Beneficiar. Din partea MDRAPFE a fost prezentă la ceremonia de semnare a contractului d-na Rovana Plumb, ministrul delegat al Fondurilor Europene, iar din partea Apa Serv Valea Jiului, contractul a fost semnat de către dl. Costel Avram, directorul general al operatorului regional și de către dl. Gheorghe Ile, președintele în exercițu al ADI Apa Valea Jiului.

La eveniment au participat, de asemenea, reprezentanți ai Autorității de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), președintele Consiliului județean Huneodara, dl. Mircea Bobora, parlamentari ai județului Hunedoara, primarii localităților din Valea Jiului, consilieri locali și județeni ș.a.
apaserv4.jpg
apaserv3.jpg
"Rodul unei munci de echipă și al unei viziuni pentru construirea unui sistem european de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Văii Jiului s-au materializat astăzi în semnarea unui nou contract de investiții, care aduce 90 de milioane de euro pentru Apa Serv Valea Jiului și certitudinea unor investiții majore în următorii 5 ani. Am semnat acest contract – primul de acest fel din România – astăzi, la Petroșani, alături de doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, căreia îi mulțumesc pentru că a venit la noi acasă, așa cum îi mulțumesc și pentru aprecieri și cuvintele frumoase rostite la adresa noastră. Le mulțumesc, de asemenea, primarilor Văii Jiului, domnilor Laurențiu Nistor și Mircea Bobora – cei doi președinți ai Consiliului județean Hunedoara din ultimul an și tuturor celor care ne-au mobilizat, încurajat și susținut pentru a scrie acest proiect care va duce Valea Jiului, din perspectiva serviciului de alimentare cu apă și canalizare, la standarde cu adevărat europene. Ne așteaptă ani grei de muncă, de acum înainte, pentru implementarea proiectului pe care l-am semnat astăzi, dar în același timp, ne așteaptă tot atâtea satisfacții", Costel Avram, director Apa Serv Valea Jiului.
apaserv5.jpg
Daniel P. Bolog - Info Petrila Știri
23.05.17 06:40
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one