INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Ansamblul ”Junii Petrileni” au încheiat ascensiunea lor în duelul ansamblurilor folclorice

junii2.jpg
Ansamblul ”Junii Petrileni”, condus de coregraful Costică Cigmăian, și-a încheiat ascensiunea până aproape de semifinalele duelului ansamblurilor folclorice, într-un concurs LIVE televizat din care au făcut parte cele mai bune grupuri folclorice din cele trei mari regiuni etnografice ale României: Moldova, Ardealul și Țara Românească.
Chiar dacă ”nu a fost să fie”, participarea Ansamblului Junii Petrileni la ”Duelul Ansamblurilor Folclorice”, din cadrul emisiunii ”La Măruță” transmisă de trustul PRO TV, a reprezentat mândria comunității petrilene în fața unei întregi națiuni, iar tradițiile, obiceiurile și folclorul momârlanilor din zona Văii Jiului au fost încă o dată la înălțime.

Fiind un concurs, întotdeauna există un învins și un învingător însă, aici vorbim despre folclorul României, folclor pe care toate grupurile care au participat (și nu numai) încearcă din răsputeri să îl conserve și să îl ducă mai departe, astfel de inițiative merită doar laudele noastre, indiferent de situație.

Indiferent de zona folclorică din care fac parte aceste ansambluri, bogăția culturală pe care România o poate arăta lumii întregi este inestimabilă, iar munca acestor păstrători de tradiție și folclor nu poate fi descrisă în cuvinte însă poate fi numită cu cinste ”Artă”.

Din această categorie face parte și ansamblul folcloric petrilean, membri acestuia fac acest lucru din dragoste și respect pentru ceea ce înseamnă cultura unei comunități, așa cum este cea a momârlanilor. Munca lor pentru a ajunge la acest nivel nu se vede, noi, cei care îi urmărim, vedem doar rezultatul muncii lor și acesta este unul evident.

Portul popular tradițional, folclorul tradițional, obiceiuri și datini dintre cele mai frumoase și multe altele, sunt ceea ce ne reprezintă ca nație iar administrația de la Petrila va continua să susțină aceste eforturi:

”Mulțumesc tuturor celor care i-au votat pe Junii Petrileni. Vreau să îi felicit și să le transmit că pentru noi, petrilenii și toți cei care le-au acordat votul, ei sunt învingătorii din acest duel. Le mulțumesc pentru că au prezentat tradițiile, datinile și obiceiurile noastre, ale momârlanilor, în fața întregii țări, îi așteptăm să se întoarcă cu bine acasă și îi asigur de toată susținerea noastră în continuare”, a transmis Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.
Daniel P. Bolog - Info Petrila Cultural
13.02.18 20:47
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one