INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
.
.
.
.
"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru"
MS Regele Mihai I al României - (1921 - 2017)

Sport, natură, voluntariat. "Refugiul Agățat", obiectivul turistic aflat în vizorul "San Montan", prinde viață

22.jpg
O acțiune de suflet începută zilele trecute de Asociația "San Montan", împreună cu câțiva voluntari iubitori ai drumețiilor montane, având ca scop principal repararea acoperișului refugiului alpin din Parâng distrus de intemperii, s-a transformat, în cea de-a doua parte, într-o acțiune mult mai amplă.

Foarte mulți iubitori ai muntelui au fost impresionați de implicarea asociației din Petrila și a voluntarilor pentru această lucrare și au transmis, pe lângă felicitările lor, dorința de a participa în vreun fel în partea a doua a acestei acțiuni, fie prin prezență, fie material și financiar.
Obiective mai mari
Așa cum spuneam, obiectivul inițial a fost repararea acoperișului dar acesta a devenit mult mai amplu, renovarea întregului refugiu, atât de important pentru drumeții aflați în Parâng, un loc în care aceștia să se poată odihni, încălzi, sau să-și poată prepara hrana în condiții civilizate.

Ecoul acestui eveniment a adunat aproape 35 de voluntari la sfârșitul acestei săptămâni, în frunte cu cățelul "Uzi" care a supravegheat foarte atent toate lucrările, voluntari sosiți din toată țara, astfel treburile au mers mult mai ușor iar amplitudinea acestei acțiuni a fost coroborată cu dorința acestora de a face mult mai multe.
0.jpg
Donații
1.jpg
Donații importante au venit de la Asociația "Caritas" Petroșani, prin reprezentantul Alexandru Kelemen, s-au primit donații din București, Craiova, Târgu Jiu, Turnu Severin, Timișoara, Valea Jiului, iar "San Montan" a participat cu restul sumelor necesare.

"Banii pe care i-am putut folosi pentru această acțiune au provenit din donații și din cei 2% pe care unii dintre dumneavoastră i-ați redistribuit din impozit către asociația noastră. O familie din Timișoara a dorit să înlocuiască toate ferestrele refugiului așa că au adus geam termopan și le mulțumim pe această cale. În acest weekend, "San Montan" a primit o mână de ajutor, nu doar de la membrii asociației, ci și de la voluntari din toată țara. Mulțumim și celor care nu au putut fi prezenți fizic dar ne-au ajutat financiar pentru cumpărarea materialelor. Pentru toți aceștia, "Jos Pălăria!", spune Erika Santa, președintele asociației.
Va urma
Pe lângă satisfacția de a face ceva util pentru această zonă montană extraordinară, voluntarii au îmbinat utilul cu plăcutul și au fost recompensați simbolic cu "Certificatul de Voluntar San Montan".

Acțiunea nu s-a încheiat, din dorința de a face mai mult pentru acest refugiu alpin.

Astfel că voluntarii își vor mai aloca un weekend pentru "Refugiul Agățat", în funcție de condițiile meteo acesta va fi anunțat în prealabil.
2.jpg
Imagini din timpul acțiunii
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
11.jpg
Daniel Petru Bolog - Info Petrila
01.11.16 21:28
Redacția Info Petrila
info-facebook.jpg
 
HOROSCOP ZILNIC
angajari.jpg
AngajareElectric.jpg
aqua-palace-angajari.jpg

PARTENERI

al-logo2.png
EXCLUSIV.jpg
ajrp.jpg

PROMOȚIONAL

wutopiaa2.jpg

***

scoala-auto.jpg

***

PUBLICWIN PETRILA
Strada REPUBLICII, Bloc 70, parter
Petrila, Telefon: 0785 189 667
PUBLICWIN.jpg

***

teren-sintetic.jpg

***

FB_ANSIRO-TOUR.jpg
Dacă în anul 2018 doriți să călătoriți prin lume, să faceți o croazieră sau doar un sejur în stațiuni din țară și străinătate, Agenția ANSIRO TOUR vă stă la dispoziție.
Informații și rezervări la telefon:
0254 50 60 47, 0726 17 72 72

***

car-parangul.jpg

***

number-one-1.jpg
donatebutton-paypal-home.png
INFO-TRANSPARENT-adresa-web2.png
Este interzisă republicarea articolelor fără menționarea explicită a sursei de proveniență (Info Petrila).
INFO PETRILA este un spațiu în care se vorbește despre idei, inițiative şi proiecte. Portalul comunității de pe Valea Jiului a fost lansat ca site oficial InfoPetrila în ianuarie 2012. Ideea lansării unui site al comunității petrilene a apărut din luna decembrie a anului 2008 și a funcționat în spațiul virtual sub forma unui subdomeniu. Într-o eră a generației Facebook, Info Petrila încearcă să se adapteze și intră pe această platformă, conștienți că este cea mai bună legătură între noi și dumneavoastră. Cu speranța promovării unei zone destul de sărace în informație, Info Petrila rămâne mai departe portalul tău de informație din Valea Jiului. Info Petrila - Daniel P. Bolog
Conținutul acestui website este proprietatea Daniel P. Bolog.

Ⓒ Copyright - Info Petrila 2017

Website Media de Știri

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one